Οι Τσάτσοι της ΕΡΤ

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Πρόκειται κατά κανόνα για ανεγκέφαλους κλώνους που αναφύονται εκ του μηδενός υπό την προϋπόθεση πως θα έχει προηγηθεί η κυτταρική αναπαραγωγή του κομματικού τους αφέντη.

Διαφεντεύουν ως δραγάτες την κρατική επιχείρηση αφού διοικητικά κονιοποιούν εξ αρχής τις όποιες επαγγελματικές αντιστάσεις προβληθούν κατά των βουλών του πολιτικού δερβέναγά τους τις εντολές του οποίου μεταφέρουν οι ίδιοι ως απλά ηχεία.

Καλύπτουν με το θράσος χιλίων πιθήκων την άγνοια διαχείρισης γενικά των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και ειδικά των κρατικών, αιμορραγώντας με τα αλλεπάλληλα και καθ΄υπόδειξη των πολιτικών τους προϊσταμένων χτυπήματά τους την ψυχή μιας δημοκρατίας. Την Ενημέρωση.

Προκαλούν ερεθίζοντας το τηλεθεατήριό τους με την αναπαραγωγή προκατασκευασμένων στα κομματικά σχεδιαστήρια πολιτικών εκπομπών έτσι ώστε είναι πάντα θέμα χρόνου να τεθούν προ των πολιτικών αλλά και των ποινικών εγκλημάτων τους για την κατά συρροή και εξακολούθηση διαστρέβλωση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Θυμώνουν τον λαό στήνοντας αντιαισθητικά υπερθεάματα εντός του προϋπολογισμού των οποίων ικανοποιούνται οι λαίμαργες ορέξεις μιας τεμπέλικης Αθηναϊκής αριστοκρατίας που καιρό τώρα πασχίζει να επιβάλλει την χυδαία της συμπεριφορά ως κανόνα-τρόπο ζωής σε μια κοινωνία που εξ αιτίας της οικονομικής της καχεξίας, τους παρακολουθεί αλυσοδεμένη από τον καναπέ..

Επιβάλλουν πολύμορφες εσωτερικές αυλές στις λίστες των οποίων καταγράφονται και αξιολογούνται οι εργαζόμενοι με την λογική της ευκαμψίας απέναντι στον πρόεδρο σουλτάνο και όχι των ικανοτήτων, της αποτελεσματικότητας αλλά κυρίως της κοινωνικής αποδοχής των ραδιοτηλεοπτικών προϊόντων τους από τον κατά τεκμήριο εργοδότη τους. Τον λαό.

Περιφρονούν τέλος το αξίωμα πως η κρατική ραδιοτηλεόραση οφείλει να είναι δημιουργικό εργαστήρι πρωτοπόρων ιδεών που θα αποτελούν το ερέθισμα και βάση προβληματισμού στα λαϊκά νοικοκυριά έτσι ώστε να καταστήσουν τα μέλη τους συμμέτοχους στα κοινά και όχι αυτά να απονευρώνονται για να απομονωθούν κοινωνικά από τα golden boys or girls με αναντίστοιχες προς την προσφορά τους και μάλιστα σε περίοδο κρίσης χαριστικές αμοιβές.

Επομένως κάποτε κάποιος θα τους έθετε ενώπιον των ευθυνών τους. Στην φάση αυτή το έκανε η εξοργισμένη νεολαία που όμως καταλαμβάνοντας τα studios του Ραδιοτηλεοπτικού Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής τις προσδιόρισε πολιτικά. Δεν μένει πλέον παρά ένας προσεκτικός εισαγγελέας για να αποδοθούν και οι ποινικές από τις οποίες καμιά παραίτηση μαϊμού δεν θα τους σώσει..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr