Ο Ρίζος έριξε τη …χαριστική βολή…

Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr


Ο εκδότης της εφημερίδας "Αδέσμευτος τύπος" εκλήθη από την εξεταστική επιτροπή προκειμένου να καταθέσει για το μέγα πλέον σκάνδαλο της Μονής Βατοπαι(ε)δίου.
Είπε πολλά ο Δημήτρης Ρίζος.
Μα πάρα πολλά!!!
Με την κατάθεσή του έκλεισε ουσιαστικά κατάμουτρα την "πολιτική πόρτα" στον άλλοτε συνάδελφό του Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος κατά το παρελθόν ανήκε σε διαφορετικό πολιτικό "στρατόπεδο", απ’ αυτό που φαινομενικά υποστηρίζει πως βρίσκεται σήμερα..
Ο μαχητικός εκδότης και ανοικτά φίλα προσκείμενος προς την κυβερνητική παράταξη, δεν μπόρεσε ποτέ του να ανεχθεί πως ένας άλλοτε "δημοσιογραφίσκος" της σειράς, κατάφερε να αναρριχηθεί δια της πλαγίας μέχρι τα ανώτατα κυβερνητικά στρώματα, και να φθάσει στην κυριολεξία σε σημείο να κρατάει ο ίδιος τα "κλειδιά" του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο Δημήτρης Ρίζος δεν μπόρεσε να αντέξει αυτόν τον …ξεπεσμό της πολιτικής ζωής.
Κατονόμασε ευθέως τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ότι ως Υπουργός Επικρατείας, ήταν ο μοναδικός εγκέφαλος και υπεύθυνος του μεγάλου σκανδάλου που ακούει στο όνομα "Βατοπαί(ε)διο".
Και δεν το έκανε από εκδικητικά ή άλλα κίνητρα, αλλά από λόγους καθαρά πολιτικής και δημοσιογραφικής ευαισθησίας.
Και πολύ καλά έκανε!!! Και φοβάμαι πως δεν είπε όλη την αλήθεια.
Τα πάντα κατευθυνόταν από τον ίδιο, χωρίς ο πρωθυπουργός να έχει την παραμικρή ανάμιξη.
Αυτό τόνισε και ξανατόνισε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ο Δημήτρης Ρίζος. Απολύτως ρητή και κατηγορηματική η δήλωσή του:
"Ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου της Μονής Βατοπαι(ε)δίου"!
Οχυρωμένος πίσω από το δημοσιογραφικό απόρρητο ο μεν, και από την πολιτική ασυλία ο άλλος, δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν, ιδίως μετά τις κατάφορες αδικίες προς το εκδοτικό συγκρότημα του Δημήτρη Ρίζου, εκ μέρους του πρώην Υπουργού.
Το δυσανάλογο μοίρασμα της κρατικής και δημοσιογραφικά οικονομικής πίτας, γινόταν από τον ίδιο τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να κρατάει ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα έστω μιας υποτυπώδους αντικειμενικότητας και δεοντολογίας.
Ο μέγας διαχειριστής της οικονομικής πίτας των κρατικών διαφημίσεων προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ρίχνοντας διαρκώς ψίχουλα προς την εφημερίδα του Δημήτρη Ρίζου, ουσιαστικά τον ωθούσε στα άκρα, και ο φανερός "πόλεμος χαρακωμάτων" φαίνεται να λήγει και να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Δημήτρη Ρίζου, καταδικάζοντας ουσιαστικά τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο στην πολιτική αφάνεια και με τις χειρότερες μάλιστα προϋποθέσεις.
Έπρεπε κάποιος να "διδάξει" στον τέως Υπουργό το μεταφρασμένο αρχαίο ρητό ότι:

Η εξουσία δοκιμάζει τον άνθρωπο…

http://gianniotis.blogspot.com/

gianniotis.gr