Αρχισε η παρέλαση των υπουργών

Την παρέλαση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, άνοιξε ο πρώην υπουργός Μαγγίνας
Στη μεταμεσονύκτια κατάθεσή του ο Β. Μαγγίνας, ο οποίος, στα τέλη Απριλίου του 2007 διαδέχτηκε στο υπουργείο Απασχόλησης τον Σ. Τσιτουρίδη, επεχείρησε να διαψεύσει τον προκάτοχό του αναφορικά με τη μεταφορά του υπουργείου στο ολυμπιακό ακίνητο, αποκάλυψε ωστόσο, ότι κι εκείνον τον επισκέφθηκαν οι μοναχοί του Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγγίνα από τον Ιούνιο του 2006 είχε σταματήσει κάθε διαδικασία μετακόμισης του υπουργείου, επειδή όπως είπε δεν χωρούσε όλους τους εργαζόμενους και δεν είχε εύκολη πρόσβαση για το κοινό. Θυμίζουμε ότι ο Σ. Τσιτουρίδης έχει δηλώσει τα αντίθετα - ότι δηλαδή όλα ήταν έτοιμα για τη μεταφορά-, γεγονός που έχει επιβεβαιώσει και ο τότε Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Στ. Αλυφακιώτη. Αλλά και ο Π. Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει πως η μεταφορά του υπουργείου είχε αποφασιστεί και ο ίδιος είχε δώσει εντολή για την τοποθέτηση αλεξίσφαιρων τζαμιών.

Ο κ. Μαγγίνας, αποκάλυψε, ότι πριν ακόμη κλείσει μήνα στο υπουργείο, στις 22 Μαϊου του 2007, τον επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Μονής και - κομίζοντας ως δώρα ένα πρόσφορο κι ένα κομποσκοίνι - του ζήτησαν να βοηθήσει για να ιδρύσει η Μονή το Γρηγόριο Ιδρυμα. Εκείνος τους παρέπεμψε στην ΚΕΔ.