ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ

Φαινόμενο ανεξήγητο

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Η λογική μου έχει αδρανήσει. Τρεις δεκαετίες δημοσιογράφος και πραγματικά μου είναι απολύτως ακατανόητη η συμπεριφορά έστω μερικών δεκάδων Ελλήνων που συναθροίζονται, γύρω από τον επίδικο πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, ως χειροκροτητές! Πρόκειται για πρόκληση ιταμή κατά του θυμικού ενός λαού που τείνει να καταστεί άστεγος στον τόπο του αλλά και που ακόμη φλέγεται συνειδησιακά από την αναίτια πυρπόληση των εβδομήντα ψυχών της Ηλείας.


Αυτό που δεν ξέρω είναι αν την ερμηνεία της τηλεοπτικής τους παρουσίας θα την δώσει το ανάκλιντρο ενός ψυχιάτρου ή το εδώλιο ενός ακροατηρίου. Επειδή ουδείς νουνεχής άνθρωπος ανεξαρτήτως των πολιτικών του πεποιθήσεων δέχεται να του βιάζουν έτσι προκλητικά την λογική εκτός και αν κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο κρύβει πίσω από το ηγετικό σύμβολό του την μικρή ή μεγάλη συνενοχή του σε μια από τις δεκάδες αρπαχτές των εκατομμυρίων ευρώ από τους ομοτράπεζούς του!


Αμφισβήτηση της ρεμούλας (Siemens ομόλογα, κουμπάροι, βατοπέδι) της ανηθικότητας και ίσως όχι μόνον (περιπτώσεις Ζαχόπουλου Βαρθολομαίου) και εγκληματικής ανικανότητας (ολοκληρωτική καταστροφή στην Ηλεία, υποκλοπές) δεν τίθεται. Από κανέναν. Ούτε καν από τους πολιτικά συγγενείς που βλέπουν την κυβέρνησή τους να ακροβατεί ανατριχιαστικά δίχως δίχτυ ασφαλείας. Μα ακόμη και να υπήρχε τους το αφαίρεσε αν όχι ο ίδιος προσωπικά η κόρη του κ. επίτιμου. Η πτώση τους ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία ενός διάττοντα αστέρα που όπου να είναι θα αναφλεχθεί στην πυρακτωμένη πολιτικά ατμόσφαιρα της χώρας.


Εκτός και αν πρόκειται για τα μέλη του ίδιου του πεινασμένου στίφους των κομπάρσων που συνωστίζεται για ένα κομμάτι ψωμί στα τηλεοπτικά στούντιο. Στην περίπτωση αυτή υποκλίνομαι στο μεγαλείο τους. Το θηρίο στο στομάχι τους πρέπει να τραφεί. Διαφορετικά αν δεν καταβροχθίσει τους ίδιους θα καταπίνει καθημερινά και έναν από εμάς…….

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr