Επεισόδια και καταστροφές σε πολλές πόλεις

Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα. Οι ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα είναι ανυπολόγιστες.

Στην οδό Ερμού καταστράφηκαν καταστήματα και είναι αδύνατον προς το παρόν να γίνει ο απολογισμός, ενώ επεισόδια αναφέρθηκαν στο Μοναστηράκι και στις λεωφόρους Ακαδημίας και Σταδίου.

Αρχικά νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων ξεκίνησαν πορεία, η οποία διασπάστηκε και τμήματά της κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας πολιόρκησε μια διμοιρία στην οδό Σόλωνος, ενώ στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου στήθηκαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές, για να απαντήσουν οι αστυνομικοί με χημικά και δακρυγόνα.

Στην οδό Στουρνάρη και στον ευρύτερο χώρο του Πολυτεχνείου η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική εξαιτίας της ρίψης μολότοφ, δακρυγόνων, και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ομάδες διαδηλωτών έχουν συγκεντρωθεί εντός του Πολυτεχνείου.

Ένταση επικράτησε και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Επί της οδού Συγγρού στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, και σπάσανε τα τζάμια άλλων.

Τεταμένο είναι το κλίμα και στον Ευαγγελισμό. Γύρω από το νοσοκομείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Υπό κατάληψη τελούν το Πολυτεχνείο, η Νομική και άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο το Κέντρο της πόλης, ενώ αδύνατη ήταν η πρόσβαση σε βασικές οδικές αρτηρίες.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία έλαβαν εκτεταμένη έκταση έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου, όπου καταστήματα και οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες και διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Αντιεξουσιαστές έκαναν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου, ενώ οι συγκεντρώσεις επεκτάθηκαν στην Εγνατία και στην οδό Εθνικής Αμύνης. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στα Ιωάννινα. Διαδηλωτές πολιόρκησαν το Δικαστικά Μέγαρο προκαλώντας φθορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το δίκτυο εναλλακτικής πληροφόρησης Indymedia πορείες διαμαρτυρίας οργανώθηκαν στο Ηράκλειο, την Κομοτηνή (έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης), στην Ξάνθη, στις Σέρρες (στο Αστυνομικό Μέγαρο), τη Μυτιλήνη, τα Χανιά (σημειώθηκαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών, στον ΟΑΕΔ και σε επιχειρήσεις) και την Αλεξανδρούπολη.

Στην Πάτρα σχηματίστηκε πορεί και κάηκε ένα περιπολικό έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αστυνονμικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδες κρότου.

Επίσης πληροφορίες για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσεις για τα Χανιά και το Αγρίνιο.

Ομάδες αντιεξουσιαστών απηύθυναν έκκληση για συγκεντρώσεις το μεσημέρι της Κυριακής σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας.