Επεισόδια σε πολλές πόλεις το μεσημέρι

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, σε πορείες για τον τραγικό θάνατο του 16χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, από πυρά αστυνομικού, το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας περίπου 4.000 ατόμων στη Λ. Αλεξάνδρας, οι διαδηλωτές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες, ενώ έβαλαν φωτιά σε δυο πολυκατοικίες: η μία στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με τη Νοταρά και η άλλη στη Λ. Αλεξάνδρας με τη Γκύζη. Περίοικοι υποστήριζαν ότι μέσα στις πολυκατοικίες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, κάτι που όμως μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχει επιβεβαιωθεί. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με δακρυγόνα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές. Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας, με επιθέσεις διαδηλωτών στα αστυνομικά τμήματα Άνω Πόλης και Λευκού Πύργου, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε τρία καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν και εκεί με ρίψεις δακρυγόνων.
Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν και μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρα.

Εκτεταμένες ζημιές και σε δημόσια κτίρια στο Ηράκλειο, καθώς και σε αυτοκίνητα, προκάλεσε ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν κατ'αρχήν στο αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και στη συνέχεια στο κτίριο της Νομαρχίας, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μέγαρο της πρώην αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου προξενώντας φθορές και γράφοντας συνθήματα.

Παράλληλα, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο χώρο της πρώην αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, αλλά και σε υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού 25ης Αυγούστου, σε τρεις εκ των οποίων πέταξαν βόμβες μολότοφ.