Διακρίσεις ομογενών στην Αυστραλία

Η ομογένεια της Αυστραλίας διακρίνεται σε πολλά επίπεδα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, και όχι μόνο, ζωής της χώρας. Τις μέρες αυτές νέες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν στις πολλές τιμές που έχουν λάβει αμέτρητοι ομογενείς μας στους Αντίποδες.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο ομογενής Λάμπρος Ταπεινός εξελέγη δήμαρχος του δήμου Μόρελαντ της Μελβούρνης, μιας περιοχής όπου διαβιούν χιλιάδες Έλληνες αλλά και πολίτες που προέρχονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες. "Γέννημα θρέμμα" της ελληνικής παροικίας ο κ. Ταπεινός είναι μέλος του Εργατικού κόμματος και υπηρετεί στην επιτροπή πολυπολιτισμικών υποθέσεων της παράταξής του.

Στο παρελθόν χρημάτισε και πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών (NUGAS) και έχει αγωνιστεί για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα αυστραλιανά δημόσια σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελληνίδα Μαίρη Λάλιου εξελέγη δήμαρχος του δήμου Γουίτλεσι της Μελβούρνης και μάλιστα με την βοήθεια της επίσης Ελληνίδας πρώην δημάρχου του ίδιου δήμου Χρυσούλας Παυλίδη.

Επίσης επανεξελέγη δήμαρχος του "ελληνοκρατούμενου" δήμου Μόνας ο ομογενής Πολ Κλεισάρης καθαώς και ο Α. Αθανασόπουλος στον γειτονικό δήμο Κίγκστον.

-Δυο ομογενείς θα συμβουλεύουν την κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης και πολυπολιτισμού

O ομογενής γενικός διευθυντής του αυστραλιανού ποδοσφαίρου (AFL) Ανδρέας Δημητρίου τέθηκε επικεφαλής του νέου συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Πολυπολιτισμό που επαναδραστηριοποίησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι στο Συμβούλιο θα συμμετέχει και η ομογενής Βούλα Μεσημέρη, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας.