Από αντανακλαστικά σκίζει ο Μπους

Τα παπούτσια έριξε στον Μπους ο Ιρακινός δημοσιογράφος Muntazer Al-Zaidi από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Baghdadia, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Βαγδάτη χθες φωνάζοντας είσαι σκυλί.

Η πράξη του δημοσιογράφου Μουνταντέρ αλ-Ζαϊντί είχε μεγάλη απήχηση στο Ιράκ και ήδη οι αμερικανικές περίπολοι δέχονται βροχή παπουτσιών στους δρόμους πολλών πόλεων.

Αρκετοί δημοσιογράφοι ξεκίνησαν στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις συμπαράστασης απαιτώντας την απελευθέρωση του Ζαϊντί που έχει γίνει πλέον λαϊκός ήρωας.

Μέχρι στιγμής πάνω από 100(!) δικηγόροι από το Ιράκ και από το εξωτερικό έχουν προσφερθεί να τον υπερασπίσουν και ανάμεσά τους ο συνήγορος του Σαντάμ Χουσείν, Χαλίλ αλ-Ντουλαϊμί.

Στην πόλη Σαντρ οι οπαδοί του Σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ διοργανώνουν εκδηλώσεις υποστήριξης στον Ζαϊντί και όλοι στο Ιράκ έχουν κάτι να δηλώσουν για το συμβάν με τα παπούτσια που εκσφενδονίστηκαν εναντίον του Μπους.

Σύμφωνα με τους φίλους και τους συγγενείς του ο Μουνταντέρ αλ-Ζαϊντί είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος και πολιτικά ανεξάρτητος, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι υπήρξε οπαδός του κόμματος Μπάαθ που προσχώρησε στον Σαντρ μετά την εισβολή.

Ο Μπους πάντως τα απέφυγε!!!!

Δείτε το Βίντεο