ΑΛΟΓΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ

Με την ευγενική συνδρομή της ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ «Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Διάσωσης των Αυτοχθόνων Φυλών Κατοικιδίων (Αγροτικών& Οικόσιτων) Ζώων», του Επίκουρου Καθηγητή κ. Μενεγάτου και της κας Μυρτώς Κωνσταντινίδου Ταμίατης ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ. Δημοσιευμένα στην εφημερίδα Καθημερινή.



Oι γεννήτορες της φυλής της Zακύνθου προέρχονται από άλογα της Hλείας που είχαν διασταυρωθεί το πρώτο μισό του 20ού αιώνα με επιβήτορες αγγλοαραβικής φυλής. Σήμερα χρησιμοποιούνται στις άμαξες του νησιού και για ιππασία αναψυχής. αναμφίβολα είναι τα ωραιότερα ελληνικά άλογα.

Η
ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της παρουσιάζοντας 32 Αυτόχθονες και Πανάρχαιες Φυλές Ελληνικών Ζώων, πολλά από τα οποία είναι μοναδικής ύπαρξης στον παγκόσμιο χώρο και είναι υπό εξαφάνιση. Δημιουργήσαμε ένα πολύτιμο αρχείο που κρατικές και φιλοζωικές εταιρείες ίσως και να μην το έχουνε δημιουργήσει. Μπορεί και να τους χρειαστεί. Από την άλλη πλευρά είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να είναι απόλυτα χρήσιμο αρχείο σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κάνουν Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Όλο και κάτι παραπάνω θα μάθουν τα παιδιά και όλο και κάτι παραπέρα θα διερευνήσουν. Έτσι γίνεται με την επιστημονική έρευνα και Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ είναι έναυσμα για βαθύτερη έρευνα από τα παιδιά. Και για να μην αφήσουμε στην απέξω και τα Ελληνόπουλα απανταχού της Γης, τους προτείνουμε να ασχοληθούνε με την Ελλάδα μέσα από την Άγρια Φύση της. Ο Φάκελος Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ θα είναι μόνιμα αναρτημένος στο Ελληνικό Καφενείο προς χρησιμοποίηση. Αυτός ήταν και ο βασικός τους στόχος.

Στον Δεύτερο Κύκλο Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΙΜΟΥ

Πάει Παραμεθόριο. Πάει Αιγαίο για να σας γνωρίσει την πανέμορφη άγρια φύση του και τα όμορφα νησιά του.