Πάει πίσω η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Aναστέλλονται προσωρινά οι οικοδομικές εργασίες για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου Mall στο Βοτανικό, βάσει προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα 130 κατοίκων του δήμου Αθηναίων και της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα.

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση του Συμβούλου της Επικρατείας κ. Μαρκάτη και η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε θα ισχύει τουλάχιστον για 10 ημέρες, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, επί της αίτησης των πολιτών που συζητήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέφτασε στην πράσινη ΠΑΕ από το υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει την προσφυγή την οποία έχουν καταθέσει 130 κάτοικοι του δήμου Αθηναίων και η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, οι οποίοι αντιτίθενται στη δημιουργία εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, τότε τα έργα της κατασκευής του γηπέδου θα καθυστερήσουν αναστατώνοντας το χρονοδιάγραμμα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε:«Σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ, περί προσωρινής αναστολής εκτελέσεως της οικοδομικής αδείας του υπό ανέγερση Εμπορικού Κέντρου στον Βοτανικό, υπενθυμίζω ότι οι όποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι πάντοτε σεβαστές. Πρέπει όμως, να είναι εξίσου -αν όχι περισσότερο- σεβαστές οι επιθυμίες και οι ανάγκες των Αθηναίων, όπως και όλων των Ελλήνων, για δουλειά, ανάπτυξη, ευημερία και συνολική αναβάθμιση του περιβάλλοντος, των υπηρεσιών και των εν γένει αγαθών που άπτονται της ποιότητας της ζωής τους και της βιωσιμότητας του μέλλοντός τους».