ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (3/12/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

.....Επιμένει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
στην κλήτευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπεδίο.

....Αυξήσεις των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης
περιλαμβάνονται μεταξύ των αλλαγών που θα φέρει το 2009 στην ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία. Οι αλλαγές ξεκινούν με το ν.2084/92 και καταλήγουν στον τελευταίο ασφαλιστικό ν.3655/2008 και περιλαμβάνουν αυξήσεις ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων, ενσωμάτωση επιδομάτων, εισοδηματικά κριτήρια ΕΚΑΣ, λήξη δυνατότητας αναγνώρισης χρόνου κ.λπ.

....Πρόστιμο 15.000 ευρώ
επιβλήθηκε χθες στον 3 από το ΕΣΡ (για υπέρβαση του χρόνου τηλεπωλήσεων)


....Το κανάλι MTVNHD
θα εκπέμπει στις πλατφόρμες CanalSat (Γαλλία), Sky (Μ. Βρετανία) και HOT (Ισραήλ).


....Από τις 5 Ιανουαρίου 2009
η πολωνική πλατφόρμα Cyfrowy Polsat θα εκπέμπει αποκλειστικά με σύστημα Nagravision 3.

.

...Σε νέα έρευνα για την για την αναγνωσιμότητα
των περιφερειακών εφημερίδων, καθώς και για τη θεαματικότητα και ακροαματικότητα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών αντίστοιχα της Περιφέρειας", προχωράει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.


....
Στο "τραπέζι" της συζήτησης ρίχνει απροκάλυπτα πλέον το ΕΒΕΑ το θέμα της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Ο κ. Μίχαλος αποκάλυψε ότι πέντε εταιρίες συμφώνησαν με τους εργαζόμενους για τετραήμερη ή τριήμερη εργασία. Σκέψεις για ανοικτά μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του μήνα.

....Επιτεύχθηκε συμβιβασμός για τις εκπομπές ρύπων
των αυτοκίνητων στην ΕΕ σύμφωνα με τη Ντόιτσε Βέλε. Το σχέδιο μείωσης των ρύπων είχε παρουσιάσει ο επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας.

....Τη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση
θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι "ερυθρόλευκοι" στο παγωμένο Χάρκοβο. Επικίνδυνα άγνωστη η Μέταλιστ, εξαιρετικά "ύπουλη" η ομίχλη.. (AΝΤ 9:45).

....
Σε νέα φάση οι σχέσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα ετερόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να συζούν με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ενώ το δικαίωμα θεμελίωσης διαζυγίου μειώνεται στα δύο χρόνια.


....
Ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στην πόλη Αζπέιτια της χώρας των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία.
Όπως μετέδωσε ο ισπανικός κρατικός ραδιοσταθμός, το θύμα είναι επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας Altuna y Uria, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής για τρένα υψηλής ταχύτητας στη χώρα των Βάσκων και έχει γίνει ένας από τους στόχους της οργάνωσης των βάσκων αυτονομιστών ETA.

....Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα
. Μετά
τους χθεσινούς αποκλεισμούς δρόμων, αγρότες πραγματοποιούν μπλόκα και την Τετάρτη συμμετέχοντας ενεργά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.Αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα κατά μήκος της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Λάρισας στους κόμβους των Ταξιαρχών, των Γεωργανάδων και του Ζάρκου στο νομό Τρικάλων ενώ θα προχωρήσουν το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος των Ταξιαρχών για τουλάχιστον μίση ώρα μετά από απόφαση της ανεξάρτητης Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.


....Υπουργοί σε ρόλο Αρτέμη Μάτσα...συνεχίζεται...Τρέχουν
να καλυφθούν ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο οι υπουργοί της ΝΔ, που καταθέτουν επί διήμερο στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Τώρα ξαφνικά όλοι εμφανίζονται ως να μην γνώριζαν τίποτα ή να μην ευθύνονται σε τίποτα και κατηγορούν νυν και πρώην συναδέλφους τους στο υπουργικό συμβούλιο.

....
Τη δέσμευση πως μέχρι τη διαμόρφωση τελικής συμφωνίας, για όλα τα αλιευτικά εργαλεία, ισχύει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της μέσης αλιείας (μηχανότρατες).