Η χρυσή …τομή του Πολυτεχνείου…

Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Κάπου υπάρχει η χρυσή τομή.

Η ιστορία του πολυτεχνείου, δυστυχώς για πολλούς και ευτυχώς για λιγότερους, δεν γράφθηκε όπως θα έπρεπε από τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά από τους αντιπροσωπευτικούς εκδότες των κατεστημένων της εποχής.

Συναισθηματικά και υπέρ του δέοντος επηρεασμένη και φορτισμένη η κοινή γνώμη της εποχής, αναζητούσε εναγωνίως την κεφαλή επί πίνακι των "εχθρών του έθνους".

Κατ' άλλους ηλίθιους ήταν οι κομμουνιστές, και κατ' άλλους "γραφικούς δημοκράτες" οι δήθεν εκπροσωπούντες το τότε γελοίο "εθνικό φρόνημα".

Μην επιδεικνύετε υπερβάλλουσα "δημοκρατικότητα" για καμία από τις δυο περιπτώσεις.

Η κάθε μία προσπαθεί να επιβάλλει στην άλλη το δικό της "δίκιο".

Ένα δίκιο που ενώ φαντάζει πέρα για πέρα αντικειμενικό, δείχνει να είναι υποκειμενικό "αντικείμενο" μιας συμπαγούς μερίδας κουλτουριάρηδων.

Επικίνδυνων κουλτουριάρηδων.

Αν η ιστορία του πολυτεχνείου είχε γραφεί με ρεαλισμό, τώρα τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο μπερδεμένα μεταξύ τους, και κανείς δεν θα τολμούσε να ιδιοποιηθεί ενός λαϊκού κινήματος και μιας εξέγερσης στο όνομα της οποίας κάποιοι παίρνουν όρκο δημοκρατικότητος ακόμη και σήμερα.

Δίδεται δε τόση αξία και σημασία σε μια υποτυπώδη "αντίσταση" μιας μερίδας αμούστακων, παρά στις παραμέτρους που συνέθεσαν το "ολοκαύτωμα" και την τραγωδία του πολυτεχνείου

Δηλαδή για να καταλάβουμε, κι' αυτά σύμφωνα με την καταγεγραμμένη ιστορία.

Κατά την εξέγερση του πολυτεχνείου, κάποια νεαρά τότε άτομα με ξύλα και σφεντόνες, αποφάσισαν έτσι ξαφνικά και από μόνα τους να ανατρέψουν μια ένοπλη "κυβέρνηση", που δια της βίας είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας.

Κλείστηκαν σε ένα σχολειό της Πατησίων, (Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και έχοντάς το ως ορμητήριο, κατάφεραν να "κατατροπώσουν" τον ένοπλο εχθρό της πατρίδας μας, που δεν ήταν άλλος από τα ένστολα ανδρείκελα που έστησαν οι Αμερικανοί για να μας κυβερνήσουν.

Και ενώ γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων, εμείς μένουμε με την εντύπωση ότι οι 100 φοιτητές που έκαναν "επανάσταση" με άσφαιρα πυρά, κατάφεραν να δαμάσουν όλες της δυνάμεις καταστολής ενός ένοπλου κράτους.

Πουθενά δεν γίνεται λόγος ότι τα συγκεκριμένα στρατιωτικά ανδρείκελα που τοποθετήθηκαν από της ΗΠΑ για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, τσακίστηκαν εν μια νυκτί από τους ίδιους, όταν διαπίστωσαν πως έφθασε το πλήρωμα του χρόνου, και όταν βέβαια πήγαν να σηκώσουν …κεφάλι.

Αφορμή: κάποια Ελληνικά οικονομικά και πετρελαϊκά συμφέροντα, και όχι μόνο.

Η αληθινή ιστορία του πολυτεχνείου, μάλλον γράφθηκε πιο αξιόπιστα από τα αριστερά συγκροτήματα της εποχής, παρά από τα δεξιά, που συνέχιζαν για πολλά χρόνια αργότερα να έχουν τις ΗΠΑ ως "υποβολείς" τους.

Μεταξύ των δύο κάπου υπάρχει η χρυσή τομή.

gianniotis.gr