Χρωστάμε μια απάντηση


Εμείς εδώ στο καφενείο έχουμε πει από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε , ότι θα φιλοξενούμε ελεύθερα τις απόψεις των θαμώνων μας, θα έχουμε το e-mail μας πάντα στη πρώτη γραμμή του καφενείου και τα σχόλια μας ανοικτά για να ακούμε τη φωνή όλων των θαμώνων μας (Οσο φυσικά αντέξουμε, διότι όλοι ξέρετε τι χρόνος χρειάζεται να παρακολουθείς τα σχόλια)
Χθες πήραμε ένα άρθρο του Συνεργάτη μας "ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ" με τίτλο

Η ΜΠΛΟΓΚΟ-ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS

Το Αναρτήσαμε και επειδή το βρήκαμε ενδιαφέρον, το στείλαμε σε διάφορα blogs για να το αναρτήσουν . Μερικοί το ανάρτησαν και τους ευχαριστούμε, με έκπληξη όμως είδαμε ένα από τα blogs στο οποίο το είχαμε στείλει, χωρίς να το δημοσιεύσει, να επιτίθεται στο συντάκτη της ανάρτησης . Διαβάστε εδώ.

Με τίτλο διαδικτυακός κάφρος ,μας στόλισε κανονικά.

Εμείς ζητήσαμε την απάντηση από το" ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ" , την πήραμε και την αναρτούμε

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1.Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ως μη-δημοσιογράφος δεν είναι ούτε καθοδηγητής ούτε διαμορφωτής της κοινής γνώμης. Έχοντας παρακολουθήσει το blogging από τότε που ξεκίνησε στην Αμερική και Ευρώπη και παρατηρώντας το ελληνικό blogging από τότε που εμφανίσθηκε και πως εξελίσσεται, επισημαίνει αυτά που βλέπουν όλοι οι επισκέπτες του Ίντερνετ και έχουν αηδιάσει. Δηλαδή, συγκεκριμένα blogs να στρέφονται εναντίον άλλων, τα άλλα να ανταπαντούν, οι εκατέρωθεν απειλές να εκτοξεύονται κατά ριπάς και εν μέσω αυτής της αρρωστημένης κατάστασης οι σκεπτόμενοι επισκέπτες της μπλογκόσφαιρας να έχουν απηυδήσει με τα προσωπικά παραληρήματα του καθενός ιδιοκτήτη (ή ιδιοκτητών) blog. Ξαφνικά βιώνουμε όλοι οι μη-μυημένοι το φαινόμενο της κυβερνομαφίας (cybermafia).Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος ότι και να διαμαρτυρηθεί κάποιος ή θα του κόψουν το σχόλιο με την μέθοδο του μετριασμού σχολίου ή με το να μην υπάρχει e-mail καθόλου, τότε συζητάμε για μια αρρωστημένη κατάσταση που δεν αφορά τους σοβαρούςπολίτες-επισκέπτες των blogs που έχουν άλλα πολύ πιο σημαντικά και ζωτικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνθηκε το άρθρο που τους ζητά να γυρίσουν την πλάτη και να αδιαφορήσουν για του γηπεδικού χαρακτήρα αναρτήσεις και φρασεολογία .

2. Επειδή το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα blogs κάποιοι είδαν να φωτογραφίζεται το blog τους και έκαναν επίθεση με χαρακτηρισμούς πέραν του λογικού. Ισχύει άραγε το όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται;. Είναι καθοδηγητής κάποιος που λέει την άποψη του για τα αυτονόητα και ότι θα πρέπει να μας αφήσει παγερά αδιάφορους η ανόητη γηπεδική γραφή μιας ολιγομελούς παρεούλας και δεν είναι καθοδηγητής κάποιος (οι) της που αποσπά την προσοχή του κόσμου από τα καθημερινά βιοτικά προβλήματα του στρέφοντας τον σε μηδαμινότητες και ανοησίες;.

Μήπως η άποψη του ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ τραβάει τις μάσκες κάποιων και αυτό δεν συμφέρει;.

Σχόλιο Καφενείου: Η Ελευθερία των blogs δεν έχει όρια, για όσους όμως είναι bloggers.

Blogers είναι αυτοί που γράφουν απλά τη γνώμη τους , δεν εκτελούν συμβόλαια,δεν εκφράζουν συμφέροντα , δεν πιάνουν το πληκτρολόγιο για ανθρωποθυσίες. Αυτορρυθμίζονται σύμφωνα με τη συνείδηση τους και στο τέλος, όταν πατάν το δημοσιεύστε την ανάρτηση , χαμογελούν διότι είπαν την άποψη τους και δεν έβγαλαν για άλλη μια φορά τα απωθημένα τους.

Ολοι την Ιερουσαλήμ κατοικούμε, λίγοι είμαστε ,γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Μέχρις εδώ για σήμερα και μια Μαντινάδα αφιερωμένη σε όλους τους bloggers