Για τον Τατούλη

Οψόμεθα εις Φιλίππους..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Μου ήταν και εξακολουθεί να μου είναι αδιάφορος στον βαθμό που η κριτική του περιορίζεται στα πρόσωπα και όχι σε πολιτικές.


Δηλαδή. Αν αλλάξει τα ρούχα ο Μανωλιός δεν θα είναι όσο και αν το θέλει αλλιώς. Θα εξακολουθήσει να είναι ο ίδιος ενδεδυμένος την στιλπνή φορεσιά του καινούργιου που καιρό τώρα κυοφορείται από τους Βενιζέλο και Μπακογιάννη με τις ευλογίες του ΔΟΛ. Και για του λόγου μου το αληθές σας υπενθυμίζω την φρέσκια δήλωση Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία κόντρα στις επιδιώξεις Παπανδρέου τονίζει πως οι «αυτοδυναμίες δεν είναι αυτοσκοπός» και την έκδηλη ικανοποίηση Μπακογιάννη για την κατηφορική πορεία της ΝΔ, με την εκδικητικά για τον Καραμανλή κυνική παραδοχή «πως αυτά συμβαίνουν και στις καλλίτερες οικογένειες!!!!»


Αγνοώ αν για τους κυβερνητικούς οπαδούς η ΝΔ είναι αφ’ ενός μια οικογένεια και αφ’ ετέρου η καλλίτερη. Από τα συμφραζόμενα όμως των δηλώσεων Βενιζέλου Μπακογιάννη αντιλαμβάνομαι πως οι χορηγοί της έχουν γνώμη διαφορετική έτσι καιρό τώρα προετοιμάζουν την διάδοχη κατάσταση. Που θα τους εξυπηρετεί βεβαίως πάνω στην πατέντα Σημίτη. Νομιμοφανώς! Ναι στην ατιμώρητη κλοπή. Αλλά όχι για παράδειγμα από το σύστημα όπως τώρα στην περίπτωση του Βατοπεδίου. Από τον λαό για το σύστημα.. (τρανό παράδειγμα η ΔΕΚΑ όπου τ’ αδικήματα δια νόμου παραγράφηκαν) Κι επιπλέον δίχως να γίνονται αντιληπτοί επισύροντας τον κίνδυνο διάρρηξής του. Επειδή το σύστημα των χορηγών είναι σαν το μοναστήρι. Οφείλει πάντα να είναι καλά.. Κι από καλογέρους……


Και οι κυβερνώντες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω.. Κυρίως να καταχρώνται την λεία από το πλιάτσικο. Έγκλημα καθοσιώσεως για το οποίο διαπομπευμένοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και φυσικά θα τους αδειάσουν την γωνιά. Να πληρωθεί από τους διαδόχους. Που ανακαλύπτοντας όψιμα όπως ο κ. Βενιζέλος το αριστερό (!!!) κατ’ αυτόν παρεμβατικό κράτος του Κέηνς αποκάλυπτε ταυτόχρονα πως μαζί του δεν έχει ποτέ συστηθεί! Επειδή ο Κέηνς ήταν βαθιά καπιταλιστής αλλά και ασύνορα έξυπνος για να αντιληφθεί πως ο καπιταλισμός κινδυνεύει αν δεν αναδιανείμει ένα ελάχιστο ποσοστό των καπιταλιστικών κερδών με την μορφή κοινωνικών παροχών στους εργαζόμενους.


Ψιλά γράμματα.. Σύντομα όμως θα τα δείτε με πηχυαίους τίτλους και την μορφή προγραμματικών κομματικών διακηρύξεων στις φυλλάδες και στις οθόνες σας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr