Πόσα παιδιά ξέρουν;;;

Προχθές μπήκα στο cafe-art ,αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι στην αχαϊκή ,της εποχής του Περικλή , μεταξύ άλλων είδα και εκείνη την φωτογραφία του ολοκαυτώματος . Τραγική , το να σκοτώνεις όχι μόνον παιδάκια αλλά και αθώους σε καιρό πολέμου είναι τερατώδες κακούργημα . Δεν μιλάω για τις παράπλευρες απώλειες όπως στο Ιράκ ή την Γιουγκοσλαβία ή το Αφγανιστάν , αυτά συμβαίνουν σε έναν πόλεμο , οπότε δεν είναι έγκλημα .
Εκείνο που μου προξενεί την απορία είναι ότι κανένας και μάλιστα Έλληνας δεν αναρτεί καμία φωτογραφία για τους νεκρούς της κατοχής στην Ελλάδα . Πόσα παιδιά σήμερα ξέρουν για τους ομαδικούς τάφους των πεθαμένων από την πείνα , που τους πετούσανε στα κάρα για να τους πάνε για ταφή . Πόσα παιδιά είδαν την φωτογραφία μωρού που θήλαζε από την νεκρή μάνα του ; Πόσα παιδιά ξέρουν ότι σε αναλογία πληθυσμού είχαμε τα περισσότερα θύματα σε όλο τον κόσμο ; Πόσα παιδιά ξέρουν ότι στα κρεματόρια
πεθάνανε και χιλιάδες Έλληνες . Δεν θυμάμαι καλά ,αλλά ήταν ή 60 ή 80 περίπου χιλιάδες . Το είχα διαβάσει σε βιβλίο στης τότε ΕΣΣΔ όταν ήμουν στην Οδησσό σαν ναυτικός το 1970 .

Πόσα παιδιά στον Βόλο που ζω ξέρουν για τα εφτά πλατάνια ; Ηταν ένας δρόμος με εφτά πλατάνια και εκεί κρεμούσαν όσους συλλαμβάνανε στα μπλόκα που κάνανε οι Γερμανοί οι οποίοι Γερμανοί δεν δώσανε ούτε μία δραχμή αποζημίωση για τα εγκλήματα και τις καταστροφές στην Ελλάδα .
Από το τέλος του πολέμου 60 χρόνια και κάτι , μόνον κάτι έργα για την αντίσταση γυρίστηκαν . Για τους ανθρώπους με τα πρησμένα πόδια δεν είδαμε τίποτα . Πόσα παιδιά σήμερα ξέρουν για τα δάνεια που «πήρανε» οι Γερμανοί και τον χρυσό που σήκωσαν από την τράπεζα της Ελλάδος που αν μας τα δίνανε πίσω δεν θα είχαμε αυτό το χάλι που έχουμε σήμερα . Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρουν τα παιδιά μας για την Γερμανοφασιστική κατοχή και πολλά δεν τα ξέρουμε ούτε και εμείς . Είμαι περίεργος την ιστορία της κατοχής της πατρίδας μας θα προλάβουν να την διδαχτούν τα παιδιά μας , γιατί σε λίγο χρόνια αμφιβάλω αν θα υπάρχει κράτος με το όνομα Ελλάς έτσι όπως το πάνε οι «Έλληνες» πολιτικοί μας . Η κ. Ρεπούση στο βιβλίο της ιστορίας που έγραψε , έγραψε για τον συνωστισμό των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης της αρχαίας ελληνικής Σμύρνης που πιθανόν να ήταν και η πατρίδα του Ομήρου , για τους 500.000 έλληνες της κατοχής που πέθαναν απο την πείνα και της εκτελέσεις θα γράψει κανένας τίποτα στα σχολικά βιβλία ;

A και κάτι άλλο , δεν πιστεύω να τρέφετε ελπίδες ότι τώρα που βγήκε ο Ομπάμα θα λυθούν τα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι .


Ιάσων Α