«Βαλτοπέδι».

Κινήσεις αποπροσανατολισμού

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Σε παιχνίδια με τα νεύρα του λαού ασκούνται κυβέρνηση και διάφορα εντεταλμένα δημοσιογραφάκια του πολιτικού συρμού για το Βατοπέδι. Επιχειρούν άτεχνα και από κοινού ν’ ανάψουν δεξιά κι αριστερά φωτίτσες αποπροσανατολισμού της πανάθλιας αυτής υπόθεσης όπως έκαναν οι πειρατές του Γερολιμένα Μάνης όταν επιδίωκαν να εξοκείλουν οι ισπανικές γαλέρες για να τις κουρσέψουν. Στην λογική αυτή εντάσσονται οι κυβερνητικές κινήσεις αντιπερισπασμού με την δημοσιοποίηση παραπολιτικών συναντήσεων μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα όποια στοιχεία από τον Νεοδημοκρατικό συρφετό που οργάνωσε, σχεδίασε, εκτέλεσε και εν κατακλείδι αναδιένειμε τα κλοπιμαία από την μεγάλη ληστεία κατά του Ελληνικού λαού.

Ονόματα όπως Ψωμιάδης Καραμπέρης, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, Αζέλ(!), Πάπιστας κι ένα σωρό άλλοι αξιωματούχοι και μη αποτελούσαν και δυστυχώς για το κυβερνητικό κόμμα εξακολουθούν να αποτελούν νυκτόβια μέλη του και η όποια απόπειρα έστω κοινωνικής σύνδεσή τους με οποιαδήποτε άλλη παράταξη, μηδέ εξαιρουμένου και του αποκόμματος του κ. Καρατζαφέρη, καταδεικνύουν απεγνωσμένες κινήσεις αποπροσανατολισμού.

Επομένως αν η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων παραπλανηθεί και ενταχθεί σε μια ατέρμονη διαδικασία απολογητικού χαρακτήρα για το αν ο κ. Παπακωσταντίνου συναντήθηκε ή όχι με τον όποιον τροχονόμο διανομής των κλοπιμαίων και δεν επιμείνει στον πυρήνα του δυσώδους σκανδάλου, απλώς θα αφαιρέσει με δική της ευθύνη το δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην Αριστοτέλεια «κάθαρση». Στην παραδειγματική δηλαδή τιμωρία των ενόχων για μια ληστεία που όμοιά της δεν έχει «ματαγίνει» από την εποχή της σύστασης του νεοελληνικού κράτους. (συγνώμη υπάρχουν και οι τράπεζες). Τα πράγματα είναι απλά και απολύτως διαυγή:

Ø Διαστρέφει την ηθική μας το κατόπιν άνωθεν εντολής μάζεμα, υπογεγραμμένων καταγγελιών από στελέχη ολκής της κυβερνώσας παράταξης που έτρεξαν να μαζευτούν σαν τρομαγμένες κότες και αυτοί πίσω από τις υπογραφές υφισταμένων τους για την αποκαλυφθείσα ληστεία.

Ø Τρυπά την λογική μας η καταγραμμένη συμμετοχή εκείνου του ανεκδιήγητου τράγου στα διοικητικά συμβούλια της ΚΕΔ (κτηματική εταιρία του δημοσίου) με τις οποία πίεζε σκωπτικά τα μέλη της να συναινέσουν στην εγκληματική κλοπή.

Ø Διαστέλλουν τις κόρες των οφθαλμών μας οι υπογραφές υπουργών κάτω από τα πάρε δώσε των ακινήτων σε Βισθωνίδα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επομένως ποια η χρεία των παντελώς αναξιόπιστων αυτών ατόμων εκτός ίσως το ότι ο υπό απόσυρση πρωθυπουργός φέρει στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για όσα συνέβαιναν στο πολιτικό οπτικό του πεδίο και το μόνο που απαιτεί αποδεικτικό υλικό είναι αν οι ευθύνες αυτές προεκτείνονται ως τα εδάφη του ποινικού δικαίου.. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς φύκια για μεταξωτές κορδέλλες..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr