Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΤΗΛΕ-ΕΤΣΙΔΩΝ

Ύφος περισπούδαστο, βαρύ και από καθέδρας. Η σύναξη των Σοφών της Αντιμεταρρύθμισης που είναι έτοιμη να εκδώσει ένα Index Librorum Prohibitorum για το τι θα πρέπει να σκεφτόμαστε, να διαβάζουμε, και να λέμε. Για το τι είναι χρηστό, πρέπον, και σωτήριο για την Ελληνική Κοινωνία. Είναι οι Homines Universales σε γραικιά- κατ΄ αντιπαράθεση προς το ελληνική που είμαστε όλοι οι υπόλοιποι- εκδοχή. Είναι οι δύσφημοι τηλε-ειδικολόγοι, τηλε-ειδικευτές, και τηλε-έτσιδες. Οι γνωστοί μαλέλουρες. Ήτανε νιοι και γέρασαν. Αλλά βάψαν τα μαλλιά τους, μποτοξίστηκαν, και αποδόθηκαν μουφόμορφοι στην των Ελλήνων τηλεοπτική κοινωνία. Ένα μπέβιο πράμα.

Στημένοι-σαν τη Γενοβέφα της λατέρνας- μπροστά στην κάμερα -με το πάμε του τηλεσκηνοθέτη- ξεκινούν το αλληλο και ετερο-κατήνιασμα. Η γνωστή ξερολίαση τους για την πολιτική, την επιστήμη, τη θρησκεία, την κοινωνία που μετριέται σε 10 κοτσάνες ανά δευτερόλεπτο.

Συνεπικουρούνται στην ανίερη αυτή συμμαχία από τα γνωστά μυαλοσαπάκια και ανάξια του πτύειν δημοσιογραφικά σαπρόφυτα, τους μουράτους μαλαπέρδες, που κατά τις παραγγελίες των μπόσηδων τους - παραπληροφορούν, εκφοβίζουν και στοχεύουν στην αποκαθήλωση του πολίτη από το θεμελιώδες δικαίωμα του αντικειμενικώς κρίνειν, γιατί η σωστή κρίση ως διανοητικό ενέργημα κάνει τον άνθρωπο να μπορεί να διακρίνει μεταξύ εννοιών, να τις συσχετίζει και να μην τις συγχέει. Και βεβαιότατα αυτό δεν συμφέρει στα αφεντικά τους. Γιαυτό και βάζουν τους αγράμματους δημοσιογράφους βαστάζους τους να τηλετρομοκρατούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Ένα τρομοκρατημένο άτομο ποτέ δεν πάει κόντρα στην εξουσία. Ποτέ, παραδείγματος χάριν, δεν πάει κόντρα στη δικτατορία των εντόπιων τραπεζιτών. Αν δείτε τις διαφημίσεις των τραπεζών – από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο κανάλι που εργάζονται- θα καταλάβετε. Και εννοείται ότι και οι τηλε-ειδικολόγοι και τα σαπρόφυτα της δημοσιογραφίας φοβούνται όπως ο διάολος τον Σταυρό την αφύπνιση του κόσμου, που σταδιακά έχει αρχίσει να γίνεται. Ας είναι καλά το Ίντερνετ που με πολλά ανεξάρτητα blogs τα οποία δεν παίζουν κανενός παιχνίδι τους ενημερώνουν με ακρίβεια και χωρίς οποιουσδήποτε παραμορφωτικούς φακούς ή καθρέφτες. Η Δημοκρατία αντέχει ακόμα στο Διαδίκτυο. Ο διαδικτυακός χρήστης, όπως έχει δείξει και η έρευνα, εκτός από νοήμων ενήλικας, είναι μορφωμένος, οξυδερκής, οξύνους, και ψάχνει την αλήθεια μέσα από την παράλληλη και πολυποίκιλη πληροφόρηση, πράγμα που σημαίνει ότι και ζυγίζει τα πράματα μέσα από τον πλουραλισμό και επιλέγει να έχει σχολιαστικό λόγο μέσα από τη διαδραστικότητα. Επομένως αυτοί που εμέσουν παραπληροφόρηση δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Θάρθει μέρα που και τα αφεντικά τους θα τους κλωτσοπετάξουν. Και μάλλον πολύ σύντομα.


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ