Το Απάτσι είχε Ουράνιο;;

Επί δεκαπέντε ώρες είχε αποκλειστεί η περιοχή του δυστυχήματος, ενώ ειδική ομάδα του στρατού για την αντιμετώπιση του Πυρηνικού Βιοχημικού Πολέμου (ΠΒΧ) μετέβη αθόρυβα στην Κύμη και έκανε μετρήσεις... Η συγκλονιστική αυτή παράμετρος κρατήθηκε μυστική από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για λήψη προληπτικών μέτρων από τους κατοίκους.

Σε κατάσταση πανικού το ΓΕΣ προσπαθούσε να «κουκουλώσει» το θέμα αντί να προβεί στην επιβεβλημένη ενημέρωση των πολιτών.


Από τη μια, το ΓΕΣ προσπαθούσε να καλύψει το γεγονός ότι παράνομα χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση της Κύμης το συγκεκριμένο οπλισμένο ελικόπτερο που ήταν «ετοιμοπόλεμο» στην πίστα της Βάσης των Μεγάρων ως μέλος της Δύναμης «Δ».

Από την άλλη, έσπευσε να θολώσει τα νερά και να μην αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα του οπλισμού στην οποία αναγράφεται η ποσότητα ουρανίου που περιέχει το κάθε βλήμα.

Η θανατηφόρα γόμωση των συγκεκριμένων πυρομαχικών, που χρησιμοποιούνται από τα Απάτσι σε όλους τους στρατούς του κόσμου, ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές πολύ πριν τα παραλάβει και ο ελληνικός στρατός.

Σχόλιο καφενείου
: Κύριου του ΓΕΣ είστε υποχρεωμένοι να ενημερώσετε τους κατοίκους της περιοχής αν πράγματι υπάρχει ραδιενεργό ουράνιο ή όχι.Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν βλάπτει