ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (21/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 21 NOEMBRIOY 08

0600...kafeneio...EMY...Βροχές και σποραδικές
καταιγίδες στα δυτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας με σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων 6 με 7 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

....ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

....
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2005, σχεδόν 100 δολ. χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς η επιδείνωση της ύφεσης μειώνει τη ζήτηση για αυτοκίνητα και ωθεί τις βιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή.


....
Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προβλέπουν ότι η οικονομική και πολιτική επιρροή των ΗΠΑ θα υποχωρήσει τις επόμενες δύο δεκαετίες και ο κόσμος θα γίνει πιο επικίνδυνος.
.
...
Οικισμός της Νεώτερης Νεολιθικής Εποχής από το πρώτο μισό της 5ης χιλιετίας π.Χ, ανακαλύφθηκε κατά τη διάνοιξη αγωγού φυσικού αερίου, στη Λάρισα.

...."Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του υπουργού Ανάπτυξης
, όταν δούμε το επιχειρησιακό σχέδιο σε λεπτομέρειες και σε βάθος είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα κατανοήσουν πλήρως τις θέσεις μας και θα συμμεριστούν τις προτάσεις μας", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος, παρουσιάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης για την περίοδο 2009-2014.

....Βατοπέδι... Ομαδικά «πυρά» δέχθηκε την Πέμπτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη του ALPHA ότι ήταν ενήμερος για τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου στο Νομό από το 2006. «Κεραυνούς» εναντίον του κ. Ψωμιάδη εξαπέλυσε και ο «γαλάζιος» πρώην Δήμαρχος Μίκρας Νίκος Πανέρης, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι ο επιχειρηματίας Πάπιστας που χτίζει μεζονέτες στα «φιλέτα» της Νέας Ραιδεστού, ήταν χορηγός εκδηλώσεων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

...Βατοπέδι,...«Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ο ιδιοκτήτης της Κυπριακής offshore εταιρείας NOLIDEN και αγοραστής του Ολυμπιακού ακινήτου Σπύρος Πολέμης, όταν μίλησε για ένα «δωράκι» 9 εκατομμυρίων ευρώ στη Μονή χωρίς κανένα αποδεικτικό και με στόχο κοινωφελή έργα. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα κοινωφελές έργο από τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ στα χαρτιά παραμένουν τα σχέδια του Εφραίμ και στην Κύπρο, όπου έκανε έρευνα ο ALPHA.
...Βατοπέδι συνέχεια...Το άνοιγμα των λογαριασμών για τουλάχιστον δέκα άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι δύο εισαγγελείς εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου και Π. Στραγάλης που διερευνούν την υπόθεση (για τα μη πολιτικά πρόσωπα).
.
..Αγροτες....Καπνός έγιναν οι επιδοτήσεις
στους καπνοπαραγωγούς μετά την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για περικοπές κατά το ήμισυ ήδη από το 2010. Παρά τις αντιδράσεις χιλιάδων αγροτών σε όλη την Ευρώπη που βλέπουν τεράστιες απώλειες στο εισόδημά τους η σημερινή απόφαση μετακυλύει τα κεφάλαια αυτά στα κοινοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη της υπαίθρου αφήνοντας έκθετους τους καπνοπαραγωγούς.

kafeneio...
Ρυθμό ανάπτυξης κάτω από το 3% και δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από το 2% προβλέπει μεταξύ άλλων, το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού για το 2009 που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επεξεργασία του θα αρχίσει στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στις 27 Νοεμβρίου.

kafeneio...Τριγμούς... στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλούν
τα «γαλάζια» καρφιά δύο βουλευτών της ΝΔ κατά υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η οποία με δεδομένη την οριακή πλειοψηφία των «151» βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, αφού εξακολουθεί να επικρέμαται ο κίνδυνος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Κλιμακώνεται η ένταση για το Βατοπέδι

Βαρείς υπαινιγμοί της κυβέρνησης: Η κυβέρνηση πέρασε χθες στην αντεπίθεση επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί την παραδοχή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι είχε ενημερωθεί για την άσκηση εκβιασμού εις βάρος του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε πως ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου -και εμμέσως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- «μετείχε στην κλήτευση μαρτύρων, που αποδείχθηκαν ψευδομάρτυρες» και ανέπτυξε σχέσεις «με έναν εσμό που είχε στόχο να πλήξει τον πρωθυπουργό».

Στην απελπισία της κυβέρνησης και στην απέλπιδα προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και ν αποχρωματίσει το γαλάζιο σκάνδαλο αποδίδει το ΠΑΣΟΚ τη αντεπίθεση στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποσείσει από τις πλάτες της τις τεράστιες ευθύνες που φέρει για τις ανταλλαγές των ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου.Η γαλάζια «επιχείρηση» συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού έπεσε, όμως, στο κενό, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, και τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος στήριξαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου και αποκάλυψαν την απεγνωσμένη διαστρέβλωση των γεγονότων στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση, που «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης. Διέψευσαν, επίσης, με κατηγορηματικό τρόπο ότι ετέθη θέμα παραίτησης του κ. Παπακωνσταντίνου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.