ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (20/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 1400-1830


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία
των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω κινητοποιήσεων των αγροτών.

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα
το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές, βάσει του οποίου αποφυλακίζονται μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο 5.500 κρατούμενοι (εκ των οποίων 3.720 κρατούμενοι με μικρές ποινές).
sx..αφηστε τους ολους εξω ! ωραία λυνει το πρόβλημα η κυβέρνηση συχγαρητηρια !!

Κανονικά λειτουργεί τελικά το Γραφείο Κτηματογράφησης
στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος από τις 2 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ, παρά την απεργία των εργαζομένων της ΑΜΕΛ Το Γραφείο θα είναι ανοικτό και αύριο Παρασκευή, τελευταία μέρα της υποβολής δηλώσεων, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών
βρίσκεται αντιμέτωπη η παγκόσμια ναυτιλία. Μόλις σε λίγους μήνες, οι γενικοί ναύλοι φορτίων έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 90%, μετά το καταλάγιασμα της έκρηξης ανόδου στον κλάδο την τελευταία δεκαετία.

Οργανωμένο σχέδιο με φίμωση ενοχλητικών
μαρτύρων και παιχνίδι με το άνοιγμα «ιερών» λογαριασμών. Εσπευσε να βγάλει αθωωτικό πόρισμα ο Χρ. Μαρκογιαννάκης! Μάρτυρας "δείχνει" Αγγέλου!!

Η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά
που εμποδίζει τους φορολογουμένους να κάνουν χρήση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα υποχρέωσαν τους ιθύνοντες του υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να ανακοινώσει πως δίνει παράταση μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2008 στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων, που έληγε σήμερα, για υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών του νόμου 3697/2008.

Limassol...Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Αρχή για την Οικονομία
και τις Αγορές θα γνωρίζει σύντομα τους ιδιοκτήτες των ρωσικών εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο και θα λάβει όλες τις σχετικές εμπιστευτικές πληροφορίες.Η συμφωνία υπεγράφη στη Μόσχα την τελευταία μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημ. Χριστόφια και πλέον οι ρωσικές αρχές θα ανακαλύψουν αυτούς που αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους μέσω των offshore.

in.gr....Η κυβέρνηση προχωρεί με συνολικό σχέδιο στην αντιμετώπιση
των επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης που βιώνουμε, τόνισε την Πέμπτη ο Γ.Αλογοσκούφης, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών, ύψους 28 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση δείνει «λευκή επιταγή» στις τράπεζες, λέει η αντιπολίτευση.

CNN..NewYork..Κάτω από τα 49 δολ. το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου
στο Λονδίνο, για πρώτη φορά μετά το Μάιο του 2005. sx...τότε το λίτρο είχε 0.75ευρω, σήμερα έχει απο 0,89-0,99....+20% γιατί?

Reuters....
Ο αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν είναι, σύμφωνα με το ετήσιο τεύχος του αμερικάνικου περιοδικού "People", ο "πιο σέξι εν ζωή άνδρας" στον κόσμο, θέση που κατείχαν προηγουμένως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μπραντ Πιτ.

Το θάνατο του 43χρονου πλοίαρχου του M/Τ «ARION»
Ν. Άνδρου 585, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Νιγηρίας, ανακοίνωσε το ΥΕΝΑΝΠ.

Κυπριακό Πρ. Ειδήσεων...Αναγκαστική προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Πάφου
πραγματοποίησε λίγο μετά 13:30 το μεσημέρι σήμερα αεροσκάφος της δανέζικης Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας. Οπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους γύρω στις 13:30 ζήτησε από τις αρχές του αεροδρομίου να τεθεί το αεροδρόμιο σε κατάσταση άμεσης ανάγκης γιατί είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στον ανεμοθώρακα του αεροσκάφους.

Χ.Αθηνών..Που'ναι ο πάτος ; Σημερινό κλείσιμο
.......Γ.Δ. 1.816,58 -4,24%

.Με την πλοήγηση στον δικτυακό τόπο
www.europeana.eu , οι ανά τον κόσμο χρήστες του διαδικτύου μπορούν από σήμερα να έχουν πρόσβαση στην Εuropeana, την ευρωπαϊκή βιβλιοθήκη σε πολυμέσα.


.Πυρά αντάλλαξαν κυβέρνηση αντιπολίτευση
για τη συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα
Αντώναρος
«Τι κάνει; Αντί να πάει να πει όσα στοιχεία έχει στον εισαγγελέα - υπενθυμίζω ότι είναι και βουλευτής - αποκρύπτει όσα ξέρει για πολύ καιρό, για δύο μήνες. Συγκατανεύει, συναινεί στην κλήτευση μαρτύρων που αποδεικνύεται ότι είναι ψευδομάρτυρες, ότι ανήκουν σε περίεργο εσμό ανθρώπων, που έχουν άμεση σχέση με το dvd του εκβιασμού» :
Γιάννη Ραγκούσης
«μια απελπισμένη κυβέρνηση, η οποία επειδή είναι βουτηγμένη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου μέχρι το λαιμό, επιχειρεί έναν απονενοημένο αποπροσανατολισμό».


.
Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να βιώνουν τα πρώτα συμπτώματα της κρίσης, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, ενώ 4 στις 10 προβληματίζονται για το εάν θα πρέπει να μειώσουν το προσωπικό. Οι περισσότερες, πάντως, εκτιμούν ότι η κρίση δε θα διαρκέσει πάνω από 2-3 χρόνια.


Ένταση επικράτησε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
της Θεσσαλονίκης, έξω απο το κτήριο της Γεωπονικής, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και μελών αριστερών ανεξάρτητων κινήσεων.

Reuters...Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου και είχε ως αποτέλεσμα, πολλές πτήσεις να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια.

CNN...NewYork....Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής αστρονόμους από το αστεροσκοπείο Χέιστακ του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, κατάφερε να αποτυπώσει τις καλύτερες μέχρι τώρα εικόνες αυτού που πιστεύεται ότι είναι η τεράστια ''μαύρη τρύπα'' στο κέντρο του Γαλαξία μας.Οι αστρονόμοι διασύνδεσαν από κοινού τρία απομακρυσμένα ραδιοτηλεσκόπια στη Χαβάη, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια και έτσι δημιούργησαν ένα εικονικό τηλεσκόπιο που μπορεί να βλέπει λεπτομέρειες 1.000 φορές περισσότερες από το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ.