ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (17/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 14:00 - 18¨30
.

..MEGA channel ειδήσεις στις 14:00....Υπο αίρεση το προγραμμα Αλογοσκούφη!!!
για την αντιμετώπιση της κρίσης .Η Ευρωπαικη Ενωση αμφισβητεί την ορθή κατεύθυνση του προγράμματος! ενώ η ΕΕ ειχε πει οτι αν ακολουθηθούν οι γραμμές της ΕΕ τότε σε μιά μέρα τα σχέδια θα εγκριθούν.Ετσι 1 μήνα μετά δεν εχει εγκριθεί ακόμα τίποτα << είναι στον αέρα >>!!!

kafeneioNews...Ενταση επικράτησε το πρωί στη συμπρωτεύουσα, μεταξύ
μελών φοιτητικών παρατάξεων λίγο πριν την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο. Φοιτητές αριστερών παρατάξεων εμπόδισαν την είσοδο στο μνημείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, σε μέλη της Δ.Α.Π.
με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες συμπλοκές και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.

kafeneioNews...Την εξέταση της κ. Κωνσταντίνας Κάννου
, της γυναίκας που ήταν παρούσα κατά την επίμαχη συνάντηση της δικηγόρου Σταματίας Σωτηροπούλου με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ζήτησε σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σωτηροπούλου είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της, πως η κ. Κάννου, μέλος της Ν.Δ.
ήταν παρούσα όταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ανέφερε τα περί άνωθεν εντολών στην υπόθεση (σ.σ. «η υπόθεση αυτή έρχεται από πολύ ψηλά - πιο ψηλά δεν γίνεται» και «ποιος είμαι εγώ που θα τα βάλω με τον Καραμανλή;», κατά δήλωσή της).

kafeneio News..
Σε αρνητικό ρεκόρ το πετρέλαιοΚάτω από τα 56 δολάρια το αμερικανικό αργό τη Δευτέρα, μετά τη σύνοδο της G20 η σύνοδος κορυφής της G20 έληξε με περιορισμένο αριθμό συγκεκριμένων προτάσεων για την ύφεση.

kafeneioNews..
Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου και Σοφία Παπαϊωάννου οι
Νέοι Φάκελοι ανοίγουν την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ με μία αποκαλυπτική έρευνα του Τάσου Τέλλογλου για την παρουσία της SIEMENS στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αλλά και ένα οδοιπορικό της Σοφίας Παπαϊωάννου στην Ισλανδία, .

Reuters...Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο
τραυματίσθηκαν όταν αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσαν η ισραηλινή αστυνομία και υπηρεσίες διάσωσης μετά την εκ παραδρομής αρχική αναφορά της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων ότι σημειώθηκε έκρηξη μέσα σε λεωφορείο στην πολυσύχναστη Οδό Ναμίρ του Τελ Αβίβ.

AlphaTVnews...
Σάλο προκάλεσαν οι νέες αποκαλύψεις του ALPHA για τις «ιερές» μπίζνες της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και για τον κύκλο του «αμαρτωλού» χρήματος. Κομβικό ρόλο στο σκοτεινό παιχνίδι των ανταλλαγών, φαίνεται να έχει παίξει μία off shore εταιρεία, με έδρα την Κύπρο και το χαρακτηριστικό όνομα RASSADEL.

CNN reportsLondon..
Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα, όπου το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου σημειώνει μείωση κατά 1 δολάριο, στα 56,04 δολάρια το βαρέλι. Σύμφωνα με αναλυτές και οικονομολόγους, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου μπορεί να πέσουν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, ή ακόμα και κάτω από τα 35 δολάρια, ωστόσο θα ανακάμψουν γρήγορα.Το αργό τύπου μπρεντ διαμορφώνεται στα 53,60 δολ./βαρέλι....
σχ... τι λέτε τώρα ειδικοί μαθηματικοί αναλυτές πόσο πρεπει να πωλείται στην χώρα μας το λίτρο η ΒΕΝΖΙΝΗ και το πετρέλαιο θέρμανσης??

.Το Ισραήλ σχεδιάζει να απελευθερώσει 250
Παλαιστίνιους κρατούμενους, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Εχουντ Ολμέρτ, μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. «Οι 250 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν πριν από την προσεχή μουσουλμανική εορτή» είπε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στην εορτή Είντ αλ-Αντχα στις 7-8 Δεκεμβρίου, και διευκρίνισε ότι πρόκειται για ενέργεια καλής θέλησης προς τον Αμπάς.

Κ.Πρακ.Ειδησεων...Βλήμα όλμου, που εικάζεται ότι προήλθε
από την κατεχόμενη περιοχή, έπεσε τη Δευτέρα σε στέγη σπιτιού, πολύ κοντά στο σημείο διέλευσης προς και από τις κατεχόμενες περιοχές στον Αγιο Δομέτιο, δυτικό προάστιο της Λευκωσίας. Από την έκρηξη του βλήματος δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι ένοικοι της κατοικίας απουσίαζαν, αλλά προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση.Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει πως «οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. μετά από το εφάπαξ μένουν πλέον και χωρίς φάρμακα» μετά την απόφαση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους.

kafeneioNews....
«Η φιλολαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται στη πράξη. Μόλις 200 εκατομμύρια ευρώ για το ταμείο φτώχειας και 28 δισ. ευρώ για το... ταμείο "φτωχών" τραπεζιτών». Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος. «"Μικρό καλάθι", για του φτωχούς, "μεγάλο κοφίνι" για τους τραπεζίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ReutersParis...Με επιθέσεις στο Παρίσι απειλούν οι Ταλιμπάν τη Γαλλία,
εάν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν, όπως προκύπτει από βίντεο που προβλήθηκε σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.Στο ίδιο βίντεο αναφέρεται επίσης ότι η ενέδρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 10 Γάλλοι στρατιώτες τον περασμένο Αύγουστο ήταν έργο των Ταλιμπάν.

Reuters... Στον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών πληροφορικής των βελγικών τελωνείων
και στην ευθυγράμμισή τους με το πολυετές στρατηγικό πλάνο (Multi-Annual Strategic Plan (MASP)) της Ε.Ε., συμμετέχει η θυγατρική της
Intracom [INRr.AT] Σχετικά άρθρα IT Services, Intrasoft International, ως μέλος συνεργασίας της οποίας ηγείται η IBM Στη σύμβαση-πλαίσιο με το Υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, η συμμετοχή της Intrasoft International ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα επτά χρόνια.

kafeneio..Xρηματιστήριο Αθηνών στο γκρεμό
... Γ.Δ
...1.922,74 -4,20% !!!! σχ..και τώρα τι λέμε ποιος ....??

kafeneioNews.....Την τελευταία του επίσκεψη
στο προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων πραγματοποίησε ο πρώην -πλέον- προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, τη Δευτέρα. Ο Έλληνας τεχνικός αποχαιρέτισε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ευχαριστώντας τους για την συνεργασία που είχαν .....

kafeneioNews...Ναυάγησε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς
με τον Αστέρα Τρίπολης.Οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν στον οικονομικό τομέα, ενώ υπήρξαν και άλλες διαφορές και πλέον οι Αρκάδες στρέφονται σε άλλες λύσεις για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

kafeneioNewsonLine...Κλειστες δυο λωρίδες
κυκλοφορίας στη Εθ.Οδ. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος Λένορμαν λογω τροχαίου

kafeneioNewsonline ..
..Επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος της Αμερικάνικης πρεσβείας, όταν ομάδα αναρχικών άρχισε να πετάει μολότοφ και οι αστυνομικοί να απαντούν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια οι αναρχικοί χωρίστηκαν σε ομάδες και κατευθύνονται στον κόμβο των Αμπελοκήπων, χρησιμοποιώντας κάδους απορριμάτων για οδοφράγματα..............18:30