Δισεκατομμυριούχος ο δημιουργός του Facebook

Γεννημένος το Μάιο του 1984, ο 24χρονος σήμερα ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φιγουράρει στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς που παρουσιάζει το περιοδικό Forbes, έχοντας περιουσία που ξεπερνά το 1,5 δις δολάρια!

Σε ηλικία 20 ετών, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τότε και χωρίς οικονομική άνεση, ο Ζούκερμπεργκ είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει το Facebook. Έτσι, το Φεβρουάριο του 2004 ξεκίνησε την υλοποίηση του site που είχε στο μυαλό του, το οποίο είχε σκοπό σε πρώτη φάση να δικτυώσει τους φοιτητές των πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Την επιτυχία που σημείωσε το Facebook δεν πρέπει να την περίμενε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Ζούκερμπεργκ, αφού πλέον το site έχει περισσότερα από 100.000.000 μέλη από όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος είδε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον τραπεζικό του λογαριασμό γεμάτο δολάρια!

Το Facebook είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο social networking site στον κόσμο, μετά το MySpace. Τα μέλη του, δωρεάν, απολαμβάνουν μια σειρά από υπηρεσίες, όπως δημιουργία προσωπικής σελίδας (προφίλ), δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφικών άλμπουμ, διαχείριση groups και fan pages, καθώς επίσης και χρήση εφαρμογών και παιχνιδιών που σχεδιάζουν προγραμματιστές από όλο τον κόσμο.

Πηγή zougla