Αποκάλυψη τώρα

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Δεν χρειάστηκαν παρά μονάχα δεκαπέντε ημέρες για να αποκαλυφθούν οι φονικές προθέσεις των καρχαριοειδών και να δικαιωθώ. Αναφέρομαι στα διεθνή αρπακτικά που προβάλλοντας το απεχθές φτερό τους στην οικονομική επιφάνεια προκάλεσαν μια χρηματιστηριακή τρικυμία για να τρομοκρατηθούν σαν τις μαρίδες οι λαοί και να παραδοθούν στα σαγόνια τους μοναχοί. Δίχως αντίσταση. Δίχως δεύτερη σκέψη.

Στην λογική του τρώγοντας ανοίγει η όρεξη μύρισαν το λιγοστό αίμα της πραγματικής οικονομίας που είχε απομείνει ταμιευμένο απαιτώντας να το πιουν με το «μπουρί της σόμπας!!!» Πως; Υποχρεώνοντας τις έτσι κι αλλιώς παραδομένες σε αυτούς ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παίξουν τα ρέστα τους. Δηλαδή: Να ποντάρουν και να χάσουν φυσικά το προνομιακό τους δικαίωμα στην απαγόρευση των ανεξέλεγκτων απολύσεων που κρατούσαν ως τελευταίο χαρτί. Επειδή όλα τ’ άλλα τους τα είχαν εκχωρήσει. Φορολογικές ελαφρύνσεις, απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, μερική απασχόληση. Να γιατί τώρα βρισκόμαστε όλοι εμπρός στην κωμικοτραγική απειλή του προσωρινού λουκέτου σε γιγαντιαίες βιομηχανίες όπως η Mersedes για παράδειγμα. Φυσικά και δεν θα κλείσει. Απλώς μετά την διαπιστωτική σκέψη πως έτσι κι αλλιώς η αγορά των αυτοκινήτων περνά μια κρίση άρα τα κέρδη τους θα μειωθούν, ευκαιρία είναι να απαλλαγούν από τα περιττά τους βάρη. Και ποια είναι αυτά; Οι εργαζόμενοι!!!! Κι ας έχει δολοφονικές συνέπειες αυτό στην ασφαλή χρήση των προϊόντων τους.. Η Κίνα απόδειξε πως η «φτήνεια» τρώει τον παρά έστω και αν μαζί με αυτόν «τρώει» και την ζωή του χρήστη!!! Αδιάφορο. Γι αυτούς η ζωή μας είναι ούτως ή άλλως φθηνή!!! Ή μάλλον δεν έχει καμία αξία!!

Όμως η οικονομική κρίση, όπως έχω γράψει και σε προηγούμενη ανάρτησή μου, σοβεί περισσότερα από δέκα χρόνια. Δεν είναι φαινόμενο τωρινό. Η ευκαιριακή της εκμετάλλευση προβάλλεται σήμερα δια μέσου της εικονικής χρηματιστηριακής κατολίσθησης. Εικονικής επειδή από αυτούς προκλήθηκε, όπως από αυτούς θα αναχαιτιστεί. Ήδη συντελείται εμπρός στα έκπληκτα μάτια των λαών με την ταχύτητα της ανάκαμψης των χρηματιστηρίων.. Απλό ήταν. Ένας σοβαρός όγκος του «αεριτζίδικου» χρήματος μετακινήθηκε ανατολικότερα ( κυρίως Κίνα-Σαουδική Αραβία) για μερικές μέρες ώσπου η πανικόβλητη μαρίδα να αρχίσει τις πωλήσεις. Και τώρα επιστρέφουν αγοράζοντας σε τιμές ξεπουλήματος...

Και απέναντι στα παιχνίδια αυτά εμείς αντιπαρατάσσουμε μια κυβέρνηση Ρουσοπουλαίων που βλέπει μόνον το τυρί και όχι την φάκα. Αποφασίζει έτσι να ενισχύσει τις τράπεζες (με 28 δις ευρώ), τα υπερκέδη των οποίων ουδέποτε επενδύθηκαν στον τόπο αυτό. Απόδειξη η ανεργία που πλέον αναρριχάται στην κορυφή του παραγωγικού μας δέντρου με λογικό αποτέλεσμα κάποια στιγμή από το βάρος των ανέργων να σπάσει και να τσακιστούμε όλοι μαζί.

Ε, λοιπόν απέναντι στην δική τους λογική θα αντιπαρατάξω την δική μου και «όστις θέλει όχι πίσω αλλά πλάι μου ελθείν». Θα καταφύγω σε αγωγές κατά του Ελληνικού δημοσίου προκειμένου να με αποζημιώσει για τους τόκους που επί μία δεκαετία πληρώνω στις τράπεζες δια μέσου των δανείων τα οποία έχω συνάψει μαζί τους, αφού από την φορολόγησή μου (μας) ασκεί την υπέρ των τραπεζών κοινωνική (!!!) της πολιτική η τραγική για τον τόπο κυβέρνησή μας..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr