Μια απάτη που πρέπει να συζητηθεί


Διαβάζω σε χθεσινή ανάρτηση του ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ την είδηση που δημοσίευσε το ΕΘΝΟΣ για την ηλεκτρονική απάτη με τους αλλοδαπούς
Το θέμα δεν πήρε διάσταση αν και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε γιατί είναι πολύ σοβαρό.Δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα της τράπεζας προκειμένου να προσέξουμε οι υπόλοιποι.Από τα όσα διάβασα οι δράστες εκμεταλλευόμενοι κάποιο κενό ασφαλείας έσπασαν τους κωδικούς της πρόσθετης συσκευής παραγωγής κωδικού ασφαλείας ,την οποία χρεώνει η τράπεζα, και απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του άτυχου καταθέτη.
Για να μπεις όμως στο σύστημα της τράπεζας πρέπει να πληκτρολογήσεις όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης (και στη συνέχεια τον πρόσθετο κωδικό που σου δίνει η συσκευή).Τόσο απλά παραβιάστηκαν όλα αυτά τα συστήματα η έχουμε να κάνουμε με ιδιοφυΐες στο χώρο της πληροφορικής;
Θέλω να πιστεύω ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει ,γιατί τότε αλλοίμονο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα e shops.Απλά θα πρέπει να ελεγχθούν άτομα που γνωρίζουν τα παραπάνω στοιχεία γιατί θεωρώ απίθανο χάκερς να κατάφεραν να παραβιάσουν όλους αυτούς τους κωδικούς και να αποκτήσουν πρόσβαση Πάντως θα ήθελα να υπάρξει συζήτηση για το θέμα αυτό , γιατί πιστεύω οτι το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Αντώνης Μπ.

Σχόλιο Καφενείου: Φίλε Αντώνη , το ψάχνουμε και εμείς το θέμα αλλά βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Κανείς δεν μας λέει το όνομα της τράπεζας και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Εχεις δίκιο είναι πολύ σοβαρό θέμα και μια απάντηση πρέπει να δωθεί!!