Τσουνάμι στις Ασιατικές αγορές Τσουνάμι και στην κυβέρνηση



"Τσουνάμι" στις ασιατικές αγορές -

Στις 5.30 ώρα Ελλάδος το Χρηματιστήριο του Τόκιο καταγράφει απώλειες 10,64% και βρίσκεται στις 8.183 μονάδες.
Χωρίς τίποτε να προμηνύει την καταστροφή, ο Dow Jones έχασε σχεδόν 680 μονάδες (-7,3%!!!) το βράδυ κλείνοντας στις 8.579 μονάδες!
"Τσουναμι και στου Μαξιμου λογω ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ"
Επωνυμος μαρτυρας καταθετει συγκλονιστικα στοιχεια στον Εισαγγελεα. Ακολουθει κιαλλος μαρτυρας,και οι καρεκλες τριζουν στου ΜΑΞΙΜΟΥ.
Την ιδια στιγμη απο εγκυρους Διεθνης Κυκλους ,γίνονται προβλέψεις σοκ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009, χρεωνοντας σοβαρα λαθη οικονομικης πολιτικης στην Κυβερνηση Καραμανλη. Η αισχροκερδια στην ΕΛΛΑΔΑ ειναι απο τις χειροτερες στον κοσμο συνεχιζουν εγκυροι σχολιαστες των TIMES του Λονδινου.
Κορυφαίοι υπουργοί, παραδέχονται ότι μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί διέξοδος για την κυβέρνηση και να καταφέρει να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, είτε με μια συντονισμένη προσπάθεια για τον έλεγχο της ακρίβειας στην αγορά είτε από τις όποιες παροχές ετοιμάζει, όπως το επίδομα θέρμανσης ή τη λειτουργία
Το άγχος του Μαξίμου- και του Πρωθυπουργού, όπως διαφάνηκε από την επίσκεψή του στο υφυπουργείο Εμπορίου - γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς από τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου προκύπτει ότι η πλειονότητα των πολιτών αποδίδει στην κυβέρνηση την κύρια ευθύνη για την έκρηξη της ακρίβειας και την επιδείνωση των οικονομικών δει κτών.

«Εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα με τον έλεγχο της αγοράς, ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν ότι μπαίνει φρένο στην αισχροκέρδεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε ανάσα», τονίζει στα «ΝΕΑ» κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας με έμφαση ότι «η οικονομική στενότητα πλήττει πλέον και τα μεσαία στρώματα και αυτός είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που δεν μπορεί να παραβλέψει η κυβέρνηση».

Στη μηναία δημοσκόπηση της Πάμπλικ Ίσιου για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, η αξιωματική αντιπολίτευση στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής συγκεντρώνει το 36%, η Ν.Δ το 35%,
Στην παράσταση νίκης έχουμε ισοπαλία. Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να φτάσει την Νέα Δημοκρατία στο 35%, αν και μέχρι πριν από μερικές μέρες η διαφορά ήταν μεγάλη υπέρ της κυβέρνησης.

Για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου το 83% των πολιτών εκτιμά ότι το Ελληνικό δημόσιο υπέστη βλάβη, ενώ το 79% πιστεύει ότι οι ανταλλαγές εκτάσεων που έγιναν ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τη Μονή Βατοπεδίου είναι μάλλον παράνομες.

Ο ΘΑΜΩΝΑΣ