ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (31/10/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

0750...Η Μίλαν ανακοίνωσε
την απόκτηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ, υπό τη μορφή του δανεισμού από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

0800...Ο Ολυμπιακός,
παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, νίκησε εύκολα 83-72 τη Μάλαγα στο ΣΕΦ προσφέροντας παράλληλα ωραίο θέαμα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε το χειρότερό του εαυτό του στη Βαρκελώνη και γνώρισε τη συντριβή με 90-66 από την Μπαρτσελόνα.

0810...Πραγματοποιήθηκε
χθές το πρωί στο ξενοδοχείο Τιτάνια εκδήλωση του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ με θέμα τα καρτέλ στην Ελλάδα. Φορείς της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, ενώ παρέμβαση με ομιλία του πραγματοποίησε και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

0830...Τον κώδωνα του κινδύνου
για τις συνέπειες της κρίσης στην αγορά, έκρουσε σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

0900...Με την αποστολή
των πρώτων εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) έρχονται στην επιφάνεια οι κρυφές παγίδες του νόμου και αποδεικνύεται η αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που διαβεβαίωνε ότι δεν θα πληρώσουν ΕΤΑΚ οι φορολογούμενοι για την κύρια κατοικία τους εφόσον η αξία της δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.Στην πράξη θα πληρώσουν ΕΤΑΚ όλοι οι φορολογούμενοι που η κύρια κατοικία τους δεν τους ανήκει εξ ολοκλήρου, αλλά εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο ή τα τέκνα τους, καθώς και όσοι διαθέτουν αποθήκη, θέση στάθμευσης ή playroom που δεν αποτελούν ξεχωριστές ιδιοκτησίες (δεν έχουν χιλιοστά οικοπέδου), αλλά αποτελούν παρακολουθήματα του διαμερίσματος.
0915....Συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες εικόνες κατέγραψε η κάμερα στην Δράμα, που αποτυπώνουν την απόγνωση του κόσμου. Συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι συνωστίσθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να πάρουν δωρεάν λίγο αλεύρι και σιτάρι που θέλησαν να πετάξουν στο δρόμο οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του Νομού. Οι αγρότες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, γιατί το αλεύρι και τα σιτηρά τους μένουν στις αποθήκες τους εξαιτίας των εισαγωγών, αλλά μπροστά σε αυτό το θέαμα προτίμησαν να μοιράσουν τα προϊόντα τους.

1000..E-TYPOS.COM...
Δυσάρεστες εκπλήξεις για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών επιφυλάσσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), τα οποία έχει αρχίσει να αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών. Με την έκδοση των πρώτων σημειωμάτων αποκαλύπτεται ότι οι φορολογούμενοι που έχουν εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό τους ή τα τέκνα τους μόνο μία κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ δεν απαλλάσσονται εξ ολοκλήρου από το ΕΤΑΚ, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία!

1100...
Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μαρντάν του Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.


1108.....Με «black out» στην ενημέρωση ξεκίνησε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή
της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία επέβαλε τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τις συνεδριάσεις (θα δίνονται μόνον τα πρακτικά ανά δύο ώρες), ενώ απαγόρευσε την τηλεοπτική κάλυψη και μετάδοση των συνεδριάσεων, φοβούμενη την εικόνα των δικών της στελεχών (Θ. Ρουσόπουλου, Ευ. Μπασιάκου, Π. Δούκα κ.ά.) να καταθέτουν ως ύποπτοι, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

1130...Αδυσώπητα είναι τα καρτέλ που εξουσιάζουν την ελληνική αγορά,
με τα πλοκάμια τους να απλώνονται στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στις τράπεζες. Αποτέλεσμα της δράσης των καρτέλ στη χώρα μας: Οι καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερα έως και 158% τα τρόφιμα σε σχέση με τις τιμές που οι πολυεθνικές τα πωλούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

1200....."Ολοι αντιλαμβάνονται την κρίση, μόνο
η αντιπολίτευση δεν την καταλαβαίνει" ήταν η βολή του πρωθυπουργού απο το βήμα της Βουλής για να του απαντήσει ο Γ.Παπανδρέου οτι "την κρίση την έφερε ο νεοφιλελευθερισμός που εκπροσωπεί η κυβέρνηση".Οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις έφεραν την κρίση, οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις θα φέρουν τη λύση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σημειώνοντας ότι επιβεβαίωση αποτελεί η υιοθέτηση των προτάσεων Μπράουν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

1230...
Με τον καταλογισμό από το ΠΑΣΟΚ ποινικών -και όχι μόνο πολιτικών- ευθυνών στον υπουργό Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη, για «το ξεπούλημα του Εθνικού μας Αερομεταφορέα», ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

1300....Με τη «λυπητερή» του ΕΤΑΚ στο χέρι
και μια υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να σπεύσουν το προσεχές διάστημα στην αρμόδια ΔΟΥ όπου ανήκουν χιλιάδες φορολογούμενοι, για να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες» και να αποφύγουν να πληρώσουν το «χαράτσι» που τους επεβλήθη «κατά λάθος»! Με ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι όσοι συνιδιοκτήτες ακινήτων δέχτηκαν ταχυδρομικώς ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το νέο Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για την κύρια κατοικία τους αν και εξαιρούνται από το νόμο (με κατοικία αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ), θα πρέπει να καταθέσουν στον προϊστάμενο της Εφορίας όπου ανήκουν μία υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν ότι το ακίνητο στο οποίο αφορά το «μπουγιουρντί» αποτελεί την κύρια κατοικία τους.

1330...Εκτακτη συνάντηση είχαν νωρίτερα,
σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και με τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο. Αντικείμενο, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδος από τη ΔΕΗ. Από τις εμπλεκόμενες πλευρές τηρείται σιγύ ιχθύος για το ζήτημα.

1355....
Συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες εικόνες κατέγραψε η κάμερα στην Δράμα, που αποτυπώνουν την απόγνωση του κόσμου. Συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι συνωστίσθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να πάρουν δωρεάν λίγο αλεύρι και σιτάρι που θέλησαν να πετάξουν στο δρόμο οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του Νομού. Οι αγρότες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, γιατί το αλεύρι και τα σιτηρά τους μένουν στις αποθήκες τους εξαιτίας των εισαγωγών, αλλά μπροστά σε αυτό το θέαμα προτίμησαν να μοιράσουν τα προϊόντα τους.

1405...Στη χειρότερη ίσως μοίρα βρίσκονται οι 50χρονοι άνεργοι,
καθώς είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να βρουν δουλειά, αφού οι εργοδότες προτιμούν τους νεώτερους. Προσπαθούν όμως να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια, αν και δεν έχουν ούτε ασφάλιση, ούτε καν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Στα Ιωάννινα οι εργαζόμενοι στα κλωστήρια δούλεψαν σκληρά, γέρασαν μέσα στα εργοστάσια και μόλις πάτησαν τα 50 τους χρόνια, το λουκέτο στην επιχείρηση κλείδωσε και κάθε δικό τους διέξοδο.

1413...Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα
κάλεσε από το βήμα της Βουλής τους εργαζόμενους να μην δεχτούν την "κοροϊδία", όπως χαρακτήρισε τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός και να αντιταχθούν στην συνολική πολιτική που ακολουθείται αλλά και τις "ψευτοαντιπολιτευτικές προτάσεις - παγίδες".Σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο χαρακτήρισε το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών ο Αλέκος Αλαβάνος προειδοποιώντας ότι? «έρχεται καταιγίδα διαρκείας».Ο Αλέκος Αλαβάνος είπε «όχι» στα 28 δις, για την ενίσχυση των τραπεζών σημειώνοντας ότι οι τράπεζες είναι ο «υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του λαού» και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στις «καταστροφικές» της επιλογές.«Πιστεύω ότι είστε μία κυβέρνηση στο τέλος της εποχής, γιατί οι βασικές αρχές και η βασική φιλοσοφία στην οποία στηριχτήκατε είναι πλέον καταστροφική».

1455....Η τηλεθέαση
των χθεσινών δελτιων ειδήσεων ειναι η ακόλουθη..: Mega 19,3 Alter 18,1 ANT1 17,4 Alpha 15,2 Star 11,5
σχ..παρατηρείτε συνεχής πτώση του ΜΕΓΑ και μια συνεχής ανοδος του ΑΛΦΑ. Σημεία των καιρών των συναντήσεων και των γευμάτων????

1500...Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν (CNN)
- Ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό του νοτιοδυτικού Πακιστάν πιθανότατα θα ξεπεράσει τους 300 .Ενω θα αφήσει περίπου 10000 και 15000 άστεγους,!

1600....ΑΛΦΑ site online...Δεδομένη θεωρείται από στελέχη της ΝΔ η κάθ
οδος μετά από δύο «ανώδυνες» εκλογές μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Θοδωρή Ρουσόπουλου στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Η πιθανή υποψηφιότητά του προκαλεί ήδη εσωκομματικά «πυρά», ενώ μέλη της κομματικής βάσης που ρωτήθηκαν από τον ALPHA, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο με αμηχανία, επιφυλακτικότητα και σίγουρα… χωρίς ενθουσιασμό. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Μενιδίου Φώτη Αλευρά, ότι «πολλοί τον θεωρούν ουρανοκατέβατο, ξένο σώμα».

1630...e-typos.com….Ένοπλοι ανατίναξαν
τον κύριο αγωγό παροχής ύδατος στη Βαγδάτη, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς πόσιμο νερό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αμερικανικός στρατός. Η έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη ενώ ο αγωγός θα έχει επιδιορθωθεί ως το τέλος της σημερινής ημέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.


1700..CNN reports....Ανθρωπιστική τραγωδία στο ΚΟΓΚΟ…Πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί γύρω από την πόλη Ρουτσούρου, στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εκκενώθηκαν δια της βίας από τους αντάρτες, με αποτέλεσμα να βρεθούν στους δρόμουος περίπου 50.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).


1746...Reuters...Ο Μοαμάρ Καντάφι, που επισκέπτεται τη Μόσχα για πρώτη φορά ύστερα από 23 χρόνια, θα προτείνει στη Ρωσία την εγκατάσταση ναυτικής βάσης στο λιβυκό έδαφος, όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant. «Η Λιβύη είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μία βάση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού»,


1800...ΕΣΗΕΑ site...πριν λιγο.... Στη συνέχεια απεργιακών κινητοποιήσεων που ήδη πραγματοποιήθηκαν εναντίον της μετατροπής των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε Κοινωφελείς ή Ανώνυμες Εταιρείες, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας για τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και από 14:00 έως 16:00 και 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου από 11:00 έως 15:00 για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον «Αθήνα 9,84» στο portal του Ρ/Σ και στον « AIR 104,4 FM » και σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις του.


1830...BBC...Aραβικό ... σχέδιο σωτηρίας για την Barclays Plc, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας! Η τράπεζα που επέλεξε να μην συμμετάσχει στο κρατικό σχέδιο αρωγής της κυβέρνησης Μπράουν, με τα στελέχη της να ισχυρίζονται πως έχουν εξασφαλίσει επενδύσεις και διασφάλιση της κεφαλαιακής της επάρκειας από τρίτους επενδυτές,


1900....Για 11ο συνεχόμενο μήνα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους στα λιμάνια.
Την απόφαση αυτή έλαβαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, όσο και η Ένωση Λιμενεργατών.ΟΛΠ Οι κινητοποιήσεις αφορούν κυρίως αποχή από την υπερωριακή εργασία και την εργασία τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.