ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (25/10/08)

Γράφει ο Θαμώνας


0700...ANSA
...
Με άρωμα από Χόλιγουντ άνοιξε τις πύλες του το 3ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης, αφού κεντρικό του πρόσωπο ήταν ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Αλ Πατσίνο. Στην πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων παρουσιάστηκε και η καινούργια του ταινία «Chinese Coffe», με πρωταγωνιστή αλλά και σκηνοθέτη τον ίδιο.

0730...Αλφα TV....Απόπειρα φήμωσης του ΑΛΦΑ ....
Μήνυση και αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα υπέβαλε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

0800..ΜΕΓΑ τσαννελ...Ζευγάρι Σερβων
συνελήφθει στην Γλυφάδα να εχει στην κατοχή του ενα μινι μαρκετ απο κλοπιμαία μεγάλης αξίας...

0820,,,CNN.. 12 νεκροί
απο πλημμύρες στην Υεμένη...3 άνδρες που είχαν συλληφθεί σαν βομβιστές σε επίθεση σε κλαμπ στο Μπαλι πριν 6 χρόνια όπου είχαν σκοτωθεί 202 άτομα θα εκτελεστούν δια τουφεκισμού τον επόμενο μήνα στην Ινδονησία! 20:00 .Οι νεκροί τελικά είναι 65 μέχρι αυτή την στιγμή

0825...MEGA &ALPHA TV...Λεχαινά ηλειας
..Δημοσιογράφος καταγγέλει αγριο ξυλοδαρμό του απο μπράβους., αποδίδοντας τον σε ρεπορτάζ του σχετικό με τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις περσινές φωτιές.......σχ. σημεία των καιρών?

0905.....Κυπριακό Πρακτορ...
Την πεποίθηση ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα συνεχίσει να διατηρεί την ίδια πολιτική αρχών για την αποτροπή παρεμβάσεων από πλευράς της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας...

1000....Rueters....
Δεν βάζουν μυαλό με τίποτα! Ο Andy Green, πιλότος στην RAF, παρέα με τον Richard Noble προετοιμάζονται για να γράψουν ιστορία με μοναδικό στόχο να αγγίξουν τα 1.600 km/h με το ταχύτερο όχημα που μπορεί να κινηθεί στην ξηρά! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το Bloodhound SSC (Super Sonic Car), ένα όχημα που μοιάζει σαν πύραυλο πάνω σε ρόδες.
Το μήκος του φτάνει τα 12,8 μέτρα, το βάρος του περιορίζεται στους 6,4 τόνους ενώ η κινητήρια δύναμη του απαρτίζεται από ένα κινητήρα turbofan που χρησιμοποιείται στα μαχητικά 4ης γενιάς Eurofighter και ένα πύραυλο Falcon για μέγιστη πρόωση!

1030...Mόλις εννέα μηνών ήταν το αρκουδάκι
που βρέθηκε νεκρό στο χωριό Καρπερό του Νομού Γρεβενών.Οι επιστήμονες της περιβαλλοντικής οργάνωσης του Αρκτούρου, που έσπευσαν στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του θηλαστικού προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι.
Πρόκειται για το δέκατο τρίτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία από τα συνολικά 11 θανατηφόρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

1140...ΑΠΕ...
Ολα καλά για τους 14 ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί σε υψόμετρο 2.300 μέτρων στη θέση «Κόψη Σκολιού», στον Όλυμπο. Η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατόρθωσε να τους προσεγγίσει τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Νωρίτερα, υπήρξε επαφή μέσω ασυρμάτου, μεταξύ ΕΟΔ και ορειβατών, γεγονός που διευκόλυνε τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

1200....Reuters...Οι ευρύχωρες τσάντες
με... ταυτότητα, τα ψηλά τακούνια που προσδίδουν θηλυκότητα, τα αποκαλυπτικά ρούχα αλλά και τα ελκυστικά εσώρουχα πρωταγωνιστούν στην γκαρνταρόμπα των γυναικών. Οι γιατροί ωστόσο υπογραμμίζουν πως οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα της μόδας, Απόδειξη; Οι πόνοι στη πλάτη και τη μέση από το απόλυτο γυναικείο φετίχ: την τσάντα.

1233.....CNN....Με σύντομη ημερομηνία λήξης
πορεύεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς ακόμη και συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα έχει πλέον μεταβατικό χαρακτήρα,.Και ο ρεπόρτερ του CNN συνεχίζει...Επτά φορές αναφέρεται από τους μάρτυρες ο Π. Δούκας και πέντε ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί είχαν ενημερωθεί για τις παράνομες ανταλλαγές. Γι΄ αυτό και- σύμφωνα με νομικούς κύκλους- πρέπει να κληθούν για εξηγήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής…Δέκα μάρτυρες δείχνουν 7 υπουργούς και υφυπουργούς !!!!!!!!

1405....
CNN.reports...Nevada..
Οι γονείς της βραβευμένης 27 αχρονης τραγουδίσρτιας
Jennifer Hudson δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους,σε απόσταση 5 μιλίων απο το σπίτι του υποψήφιου προέδρου ΜΠ.ΟΜΠΑΜΑ..

1500....
CAIRO (Reuters) - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άγαλμα απο γρανίτη που πιθανότατα αναπαριστά το κεφάλι του Ramses II, ενος εκ των αρχαιοτέρων και ποιο ισχυρών Φαραώ!

1600....
ATHENS (Reuters Life!)....
Η Ελλάδα καλωσορίζει στο σπίτι ένα μικρό τμήμα των μαρμάρων του Παρθενώνα, την Τετάρτη και εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή της ιταλικής κυβέρνησης θα λειτουργήσει θετικά στην Βρετανία ώστε να επιστρέψει τη δική της αξίας συλλογή της ελληνικής γλυπτικής.

1700...Athens BBC life! το σχόλιο αυτο διαβάζεται τωρα στο BBC site p.6 ...Η απομάκρυνση του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου
σε συνδυασμό με την αποχή από την συζήτηση της προανακριτικής στην Βουλή συνιστά τεράστια πολιτική ήττα για την Κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Η υπόθεση Βατοπεδίου κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στην κυβέρνηση και διασάλευε την εσωτερική συνοχή και τις ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος.
Ειναι βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής βγαίνει αποδυναμωμένος,χωρίς ακόμα να χει τελειώσει το σοβαρότατο θέμα διαφθοράς που απασχολεί επί δίμηνο την Ελληνική γνώμη . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μετά την δικτατορία εποχή έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα τον Ελληνα Πρωθυπουργό, και το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο έχει συρρικνωθεί.

1750....Καθημερινής..site..
Ανοικτός παραμένει ο δρόμος για την κατάθεση νέας πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου μετά την κατάληξη της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής.

1803....SPAIN Madrit (Reuters)....
Η Ρεάλ Μαδρίτης απέσυρε το ενδιαφέρον της για απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δια στόματος του προέδρου της «Βασίλισσας», Ραμόν Καλντερόν. «Η Μάντσεστερ δεν θέλει να τον χάσει - αυτή είναι η κατάσταση,» δήλωσε ο Καλντερόν στο «Radio Five» βάζοντας τέλος στο σήριαλ απόκτησης του 23χρονου αστέρα και πρόσθεσε:

1833...CNN money reports -Athens-...
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει χάσει μέσα στον Οκτώβριο 39 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους οι απώλειες έχουν ανέλθει σε 130 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΗΓΑΣΟΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

1900....Flash site...Αυξημένη είναι η κίνηση
στις εθνικές οδούς, καθώς αρκετοί αποφάσισαν να «αποδράσουν» με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα διόδια Ελευσίνας, ενώ η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών όπου εκτελούνται έργα, κυρίως στο πέταλο του Μαλιακού.