ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (20/10/08)


Γράφει ο Θαμώνας

0750...αν σήμερα το 1820!!Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και οι < ΦΙΛΙΚΟΙ> αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στην Μολδοβλαχια!!! Εξαιρετικά αφιερωμένο στους σημερινούς ΑΝΤΑΡΤΕΣ !!!

0800....
Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζουν αύριο τα εργατικά συνδικάτα (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) με την 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία. Με κεντρικό σύνθημα «Δεν αντέχουμε άλλο», οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, στις ιδιωτικοποιήσεις και στις μεταβολές των εργασιακών σχέσεων.

0850... Ως ύποπτοι
για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δικαστή έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος σήμερα.

0900...TimesLondon...900
εκ.λίρες θα κοστίσουν στους Αγγλου φορολογούμενους οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες του 2012!!

0910..John Hutton The Times
γράφει :: η στρατιωτική δύναμη στο ΙΡΑΚ θα συρρικνωθεί, αλλά τα στρατεύματα θα παραμείνουν στη χώρα μετά το τέλος του τρέχοντος έτους!!!

0933...Times London
....Ορισμένες από τις μεγαλύτερες προμηθευτές ενέργειας στην Βρετανία έχουν σταματήσει να υποβάλουν προσφορές για την προμήθεια υγρών καυσίμων σε βιομηχανικούς πελάτες τους , εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις τεράστιες αυξομειώσεις των τιμών της ενέργειας ..

0942......
Διευρύνει την διαφορά του από τον Τζον Μακέιν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby.Ο Ομπάμα προηγείται το Μακέιν με 50% έναντι 44% ανάμεσα σε αμερικανούς ψηφοφόρους σε δημοσκόπηση με ποσοστό λάθους +/-2,9%

0947......Ένας Έλληνας,
ο Σάιμον Κασσιανίδης, είναι ο Γιούσεφ, ο «κακός» που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ντάνιελ Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ στο Quantum of Solace, που θα κάνει πρεμιέρα στη Βρετανία στις 31 Οκτωβρίου.

0950......
Τίτλοι τέλους, τουλάχιστον για όπως την ξέραμε, φαίνεται να πέφτουν για την ιστορική ΕΛΑΪΣ. Για μια εταιρεία βαρόμετρο δηλαδή για τον κλάδο του ελαιολάδου η οποία με την παρουσία της εδώ και χρόνια σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή για την οικονομική ζωή του τόπου και την πορεία εκβιομηχάνισης της χώρας. Όχι πως βέβαια η ΕΛΑΪΣ θα κλείσει. Όμως η ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης του διατροφικού κολοσσού της Unilever πως προτίθεται να βρει αγοραστή για τους κλάδους ελαιολάδου, σπορέλαιου, λιπών και μαγειρικών προϊόντων έχει τη δική της σημειολογία.

1020 ...RUETERS...Αετονύχηδες
κατάφεραν και παραβίασαν τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αποσπώντας άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι δράστες κατάφεραν- άγνωστο πως- να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τον λογαριασμό του Γάλλου προέδρου, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Journal du Dimanche.

1030.......Την ώρα
που το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα διανύει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία, οι Ελληνες απατεώνες καταφέρνουν με πλαστά έγγραφα να «τσεπώνουν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.Ενα ακόμη κύκλωμα, το τρίτο μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Το κουαρτέτο της απάτης κατάφερε με τη μέθοδο της χρήσης πλαστών εγγράφων, να αποσπάσει περισσότερες από 400.000 ευρώ δήθεν για αγορές ακινήτων.

1130..."ΤΟ ΘΕΜΑ"Ο Γιώργος Τράγκας
ξαναχτυπά με το γνωστό απαράμιλλο ύφος του. Ο εκδότης της «Χώρας», παρά τους δεσμούς του με την παράταξη της Ν.Δ., δεν διστάζει να δηλώσει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα είναι η πρώτη που θα πέσει από Θόδωρο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΘΕΜΑ»μίλησε για το Βατοπέδι και τις ευθύνες της Ν.Δ., τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, ενώ προέβλεψε και τη δημιουργία νέων κομμάτων.

1200....Το ΚΚΕ ανακοινώνει
την συμμετοχή του στην διαδικασία της ψήφισης Προανακριτικής Επιτροπής

1400...Ο Σύριζα
θα πάρει θέση το απόγευμα για αποδοχή Προανακριτικής Επιτροπής .

1410..ΜΕΓΑ...Προμελετημένο
έγκλημα η ανταλλαγή ακινήτων με την Μονη Βατοπεδίου..αποκαλύπτει το ΜΕΓΑ!

1430...Οι ΕΥΦΡΑΙΜ
και ΑΡΣΕΝΙΟΣ κατέθεσαν υπόμνημα στον ανακριτή για το Βατοπαίδιο.

1500...LondonTimes...Βρετανίδα
στρατιωτικός πυροβολήθηκε θανάσιμα σημερα το Πρωι στην Καμπουλ..

1530...Ρoϊτερς....4 επιβάτες
κρουαζιερόπλοιου της αμερικάνικης εταιρείας P&O συνελήφθηκαν στο Southampton κατέχοντας 30 κιλά κοκαΐνης αξίας 1.2εκ.£!!!!!!!!!!!!!!!

1543....ΑΠΕ...«Αν παρουσιαστεί
ξαφνικά η δικογραφία την Πέμπτη θα είναι σαν να μας κοροϊδεύουν. Εμείς προχωράμε κανονικά για την Παρασκευή, άλλωστε δύο ώρες αρκούν για να βγει το βασικό συμπέρασμα του φακέλου», διαμηνύεται από τη Χαριλάου Τρικούπη προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο της αναβολής.

1600...ΕΘΝΟΣ ,.site...Το ΠΑΣΟΚ
ζητάει στοιχεία για τη σχέση του υπουργείου Επικρατείας και της κρατικής τηλεόρασης με θρησκευτικό έντυπο, μέσω διαφημίσεων και επιδοτήσεων, «δείχνοντας» σχέση με τον Εφραίμ.

1605...Ελεύθερος Τυπος site...Η κυβέρνηση
απορρίπτει εμμέσως ενδεχόμενη αναβολή της συζήτησης για προανακριτική

1620...kathimerini site...
Σχέδιο για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σουηδίας, το οποίο περιλαμβάνει πιστωτικές εγγυήσεις και ταμείο ενίσχυσης τραπεζών, για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στον κλάδο.Οι εγγυήσεις του δημοσίου για τις νέες μεσοπρόθεσμες πιστωτικές υποχρεώσεις των τραπεζών θα ανέρχονται έως του συνολικού ποσού των 205 δισ. δολαρίων.

1700...CNN..NASA...
Αποστολή της NASA θα εξετάσει τα όρια του Ηλιακού Συστήματος
Ένα μικρό σκάφος της NASA ετοιμάζεται για μια διετή αποστολή κατά την οποία θα μελετήσει τη μεθόριο του Ηλιακού Συστήματος, εκεί όπου ο ηλιακός άνεμος εξουδετερώνεται από εισερχόμενα διαστρικά σωματίδια.

1733...RUETERS...Μια ηλεκτρονική... πόλη 6.500 «κατοίκων»
θα μπορούσαν να δημιουργήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόσα κανάλια εκπέμπουν πρόγραμμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Οπτικοακουστικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στο Στρασβούργο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία συνεχίζεται, υπάρχουν 381 χερσαία εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, 2.473 εθνικά δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης, δορυφορικά και προσβάσιμα μέσω IPTV και 1.809 τοπικά κανάλια. Ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεοπτικών σταθμών εντοπίζεται στη Βρετανία, φθάνοντας τα 883, ενώ ακολουθούν η Γερμανία με 300 κανάλια, η Ιταλία με 284, η Γαλλία με 252 και η Ισπανία με 199.


1805....CNN reports...Τις προοπτικές (outlook)
της ελληνικής οικονομία υποβάθμισε σήμερα ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, ο οποίος πάντως επί του παρόντος δεν αλλάζει γνώμη για την ικανότητα του ελληνικού δημοσίου να δανειστεί με τους ίδιους όρους που δανείζεται τα τελευταία χρόνια,,,σημειώνει o κ. Chris Pryce, αναλυτής της Fitch.


7:30 Ο Ρουσόπουλος δεν συνοδεύει τον Καραμανλή
στο αυριανό ταξίδι του στο Λονδίνο. Φουντώνουν οι φήμες για παραίτηση