Το πατριωτικό ΠαΣοΚ

Αξιότιμοι κύριοι


Ακούω τελευταία διάφορους εκπροσώπους του Πα.σο.κ. να εκφράζουν την γνώμη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου νίκησε πέρυσι στις εσωκομματικές εκλογές διότι στηρίχτηκε στο λεγόμενο ‘’πατριωτικό Πα.σο.κ. ‘’ και όχι στους λεγόμενους ‘’εκσυγχρονιστές’’.

Στους Πασόκους αυτούς , οπωσδήποτε θα πω τα λόγια του παλιού Γάλλου φιλόσοφου ότι ‘’διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να τις λες’’

Διαφωνώ πλήρως με την ιδέα ότι ‘’αναγέννηση ‘’ της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης η ακόμα και του Κεντροαριστερού χώρου μπορεί να προέλθει μόνο από το συγκεκριμένο τμήμα του Πα.σο.κ.

Οπωσδήποτε στον στενό κομματικό χώρο έχουν μεγάλη ισχύ αυτοί που αποτελούν το λεγόμενο πατριωτικό Πα.σο.κ.

Τι σημαίνει όμως ‘’πατριωτικό Πα.σο.κ.’’στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία ;


Σημαίνει το Πα.σο.κ. της δεκαετίας του ’80 των κλαδικών ,των πρασινοφρουρών και των διορισμών χιλιάδων αργόμισθων.

Σημαίνει το Πα.σο.κ. του Τσάρου της Οικονομίας Μάκη Αρσένη , του ρέκορντμαν των υποτιμήσεων της δραχμής.Του ανθρώπου που βούλιαξε το Ν.Α.Τ.


Σημαίνει το Πα.σο.κ. που χώρισε τότε την Εργατική Τάξη σε προνομιούχες συντεχνίες Δημοσίου -ευρύτερου Δημόσιου Τομέα – ΔΕΚΟ και των μη προνομιούχων εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Σημαίνει το Πα.σο.κ. του Ανδρέα Παπανδρέου που ανέβαζε στην κομματική επετηρίδα πολλούς συντρόφους του ,επειδή οι σύζυγοί τους ήταν εξαιρετικά ‘’φιλικές’’ προς τον ιδρυτή του Κινήματος .

Σημαίνει το Πα.σο.κ. του ‘’Τσοβόλα δώστα όλα’’ που με τις άστοχες οικονομολογικές του αποφάσεις χρέωσε και τα … δισέγγονά μας .


Σημαίνει το παλαιό –πατριωτικό Πα.σο.κ. της Αθηναϊκής ‘’Δημοκρατίας ‘’ του Καντάφι και του αδελφού κόμματος Μπάαθ (του χασάπη Σαντάμ Χουσεΐν) .


Σημαίνει τέλος το παλαιό Πα.σο.κ. το Πα.σο.κ. της Μιμής και των σφογγοκωλαρίων της στην οδό Αγράμπελης .


Εύγε , στον Βαγγέλη Βενιζέλο που προτίμησε την ήττα παρά να προσκυνήσει την ……….Αγράμπελη !!!!


Με εκτίμηση

Ένας Αυτοδιαγραφείς