Τι το χρειαζόμαστε το Υ.Ε.Ν???

Αγαπητέ Καφετζή


Λόγω της παραίτησης και αντικατάστασης του κ.Βουλγαράκη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ήλθε το συγκεκριμένο υπουργείο στην επικαιρότητα .

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να διατυπώσω τις απορίες μου σαν ναυτικού , μηχανικού στην ειδικότητα.
Επειδή δεν έχω πολλή πείρα στις διάφορες επαφές με αρχές και Λιμεναρχεία ,επειδή αυτά πάντα τα κάνει ο καπετάνιος θέλω και εγώ να ρωτήσω από την στήλη του φιλόξενου καφενείου τα εξής απλά ερωτήματα :


-Ποιος ο λόγος ύπαρξης Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ;


Στην Μεγάλη Βρετανία ακόμα και την εποχή που ήταν θαλασσοκράτειρα υπάρχει το Μ.Ο.Τ. Ministry of Trasport .
- Ποιο άλλο κράτος στην Ε.Ε. έχει ξεχωριστό Υ.Ε.
Ν. ;


Έχω ακούσει ,από πολιτικό,και την ηλίθια δικαιολογία ότι πρέπει να υπάρχει το Υ.Ε.Ν. στον Πειραιά για να ευχαριστούν τους Πειραιώτες .Όπως ακριβώς διατηρούμε το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος το οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ εκτελεστική –διοικητική αρμοδιότητα !!


Και επειδή πολύς λόγος γίνεται στην χώρα μας αυτές τις μέρες για περιορισμό της Κρατικής σπατάλης θέλω να ρωτήσω :


- Είναι η δεν είναι Ελληνική πατέντα-εφεύρεση τα λεγόμενα ''Προξενικά Λιμεναρχεία'';
- Ποιο άλλο κράτος στον ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ έχει προξενικά Λιμεναρχεία; Δεν είχε ποτέ η τέως θαλασσοκράτειρα Μεγάλη Βρετανία . Μόνο κανονικά προξενεία έχουν..
- Δεν θυμάμαι σε όλη μου την καριέρα να μας είχαν προσφέρει καποια ουσιαστική βοήθεια οι Προξενικοί Λιμενάρχες όσα χρόνια ταξίδευα εκτός από γραφειοκρατικές ενοχλήσεις .
- Διατηρούμε ένα άχρηστο θεσμό μόνο και μόνο για να παίρνουν διπλωματικά διαβατήρια κάποιοι ανώτεροι Λιμενικοί αξιωματικοί και παχυλούς έξτρα μισθούς εκτός έδρας ;

Με εκτίμηση
Γιάννης Τρανός
Άλιμος