Πες μου την μουσική που ακούς ,να σου πω ποιος είσαι

Οι μουσικές προτιμήσεις είναι ένα ακόμη στοιχείο που προδίδει πολλά για την προσωπικότητα κάποιου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο καθηγητής Έντριαν Νορθ του πανεπιστημίου της Σκοτίας Heriot-Watt.
Όπως προκύπτει από την έρευνά του - που όπως λέει ο ίδιος είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ διενεργηθεί με θέμα την πιθανή σχέση μουσικών προτιμήσεων και ανθρώπινων χαρακτήρων -, οι λάτρεις της κλασικής μουσικής και της τζαζ είναι δημιουργικοί, της ποπ είναι πολύ εργατικοί και – όσο και εάν ακούγεται παράξενο - όσοι αγαπούν την heavy metal είναι ήπιοι και διαθέτουν εσωτερική αρμονία.

Σύμφωνα με τον Νορθ επίσης, εκείνοι που επιλέγουν να ακούνε έντονη μουσική είναι πιθανό να κερδίζουν πολλά χρήματα, ενώ εκείνοι που ακούνε χαλαρωτική μουσική κερδίζουν λιγότερα, συμπέρασμα που εξηγεί εν μέρει το γιατί πολλοί που οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα βάζουν τη μουσική στη διαπασών…

«Οι άνθρωποι συχνά καθορίζουν την ταυτότητά τους μέσω των μουσικών τους προτιμήσεων, των ρούχων τους ή των επιλογών τους στα μπαρ και σε συγκεκριμένες λέξεις της καθομιλουμένης» λέει ο καθηγητής.

Σχόλιο καφενείου: Επειδή με έχουν μπερδέψει όλοι όσοι δουλεύουν στο καφενείο , θα αρχίσω να παρακολουθώ την μουσική που ακούν για να καταλάβω τι ρόλο παίζουν.