Με μια ειδική προβολή γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την αδελφοποίηση της Κολονίας με τη Θεσσαλονίκη

Η Κολονία γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της αδελφοποίησής της με ορισμένες πόλεις, όπως το Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, η Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, το Κορίντο της Νικαράγουα, το ιρλανδέζικο Κορκ αλλά και η δικιά μας Θεσσαλονίκη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν πριν από μερικές εβδομάδες, με μια συναυλία, που δόθηκε στο δημαρχείο της κοσμοπολίτικης βορειογερμανικής πόλης, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Ρήνου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), ξεκίνησε, την περασμένη Πέμπτη, κι ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, οι προβολές του οποίου ολοκληρώνονται αύριο, Τετάρτη. Το Σάββατο που μας πέρασε, όμως, η Ελληνίδα ... αδερφή της Κολονίας, η Θεσσαλονίκη, είχε την τιμητική της.

Αυτό διότι, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ, σε μια ασφυκτικά γεμάτη κινηματογραφική αίθουσα, όπου υπήρχαν ακόμα και όρθιοι, προβλήθηκε η γνωστή και βραβευμένη ταινία "Έλλη Μάκρα, 42277 Βούπερταλ". Μια ταινία εξ' ολοκλήρου παιγμένη από ερασιτέχνες ηθοποιούς - Έλληνες που ζουν στη Γερμανία - την οποία το κοινό αδημονούσε να παρακολουθήσει