Μεγάλες αλλaγές στο FIFA 09

Σε πλήθος ανακοινώσεων προέβη η ΕΑ σχετικά με το FIFA 09, ενώ φέτος -για πρώτη φορά- φαίνεται πως οι διαφορές ανάμεσα στις εκάστοτε εκδόσεις θα είναι αρκετές. Καταρχάς, όπως αναφέρει και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Andrew Wilson, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα παράπονα αλλά και τις υποδείξεις των παικτών, για τα οποία έγινε προσπάθεια να ληφθούν υπόψιν.

Πρωταρχικός στόχος της ΕΑ είναι οι χρήστες να βιώσουν μια διαφορετική εμπειρία και έτσι τους περιμένουν περισσότερες από 250 αλλαγές στην κύρια δομή του τίτλου με απώτερο σκοπό τη δημιουργία του απόλυτου ποδοσφαιρικού τίτλου –όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ΕΑ. Στις εκδόσεις για τα PlayStation 3, Xbox 360 και PC σημαντική ώθηση θα δώσει ο ανεπτυγμένος τεχνικός τομέας, με βελτιωμένα physics αλλά και animation, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα οι παίκτες να δημιουργήσουν τη δική τους τακτική από το μηδέν.

Παράλληλα, το Be a Pro μετονομάζεται σε Be A Pro: Seasons με ακόμα περισσότερες επιλογές, όπου οι ποδοσφαιριστές που θα δημιουργήσει ο καθένας θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους εντός μιας τετραετίας. Η έκδοση για το Wii, από την άλλη, θα ακολουθήσει την ίδια καρτουνίστικη εικόνα που είχε και πέρυσι, ενώ πέρα από τους κλασικούς αγώνες, θα προσφέρει αναμετρήσεις 8 εναντίον 8, με μια άκρως διαφορετική προσέγγιση που θα παραπέμπει σε arcade τίτλους.

Για τις φορητές εκδόσεις -και συγκεκριμένα για τα Nintendo DS και PSP- φέτος θα είναι διαθέσιμο το Be a Pro mode που πέρυσι δεν είχε συμπεριληφθεί στην τελική έκδοση, ενώ ο τίτλος θα δοκιμάσει την τύχη του και για κινητά τηλέφωνα. Τέλος, το FIFA 09 -που αναπτύσσεται από την EA Canada- είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο ταυτόχρονα για όλα τα formats