ΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ;;

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Στα τρία χρόνια που διήρκησε ο εμφύλιος πόλεμος , ο κύριος βοηθός και προμηθευτής πρώτων υλών στον αγώνα του ΚΚΕ ήταν η Γιουγκοσλαβία του Τίτο.

Προκύπτει μια σαφέστατη σχέση Βελιγραδίου Σκοπίων και ηγεσία ΚΚΕ ως τα
τέλη του 1948.

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Μακεδονία , είναι ένα ερώτημα.....
Ως ποιο βαθμό είχε δεσμευθεί ο Ζαχαριάδης και η ηγεσία του ΚΚΕ απέναντι στον Τίτο για την τύχη των περιοχών της ελληνικής Μακεδονίας σε περίπτωση που ήταν αίσια η έκβαση του αγώνα.

Σ' αυτό το ερώτημα έχουμε απάντηση μόνο από την Γιουγκοσλαβική πλευρά.
Με τις ενέργειες του ο Τίτο μας έχει πείσει κατ' επανάληψη για τις
προθέσεις του οι οποίες ήταν η ενοποίηση της ολόκληρης της Μακεδονίας
υπό γιουγκοσλαβικό έλεγχο.

Τι ακολούθησε.
Ο Στάλιν εξεδίωξε τον Τίτο από την Κομινφορμ.
Οι γιουγκοσλάβοι απομονώνονται και τα σχέδιά τους για την Μακεδονία δυσκολεύουν. Ο Ζαχαριάδης παίρνει πρωτοβουλία στο Μακεδονικό.

Με απόφαση της Κ.Ε. (Ολομέλεια 31/1/49) το ΚΚΕ υιοθετεί στην ουσία την προπολεμική γραμμή της Κομιντερν στο Μακεδονικό υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξαρτήτου και ενιαίου μακεδονικού κράτους στα πλαίσια μίας μελλοντικής βαλκανικής κομμουνιστικής ομοσπονδίας.
Ο ίδιος ο Νίκος Ζαχαριάδης εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είχε σκοπό
να δελεάσει τους Σλαβομακεδόνες για να στηρίξουν τον αγώνα του ΚΚΕ
αντί να καταφύγουν στη Γιουγκοσλαβία. Μετά από αυτό ,το μήνυμα που βγαίνει είναι ότι τυχόν επικράτηση του ΚΚΕ θα σήμαινε απώλεια της Ελληνικής Μακεδονίας.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία
Μετά την ρήξη Τίτο - Στάλιν, ο Τίτο τροποποιεί την εξωτερική του πολιτική (1948). Η Γιουγκοσλαβία κάνει μόνο λόγο για σλαβομακεδονική μειονότητα σε Ελλάδα-Βουλγαρία. Ο εθνικός στρατός τον Αύγουστο του 1949 καταφέρνει τα τελευταία πλήγματα στο Δημοκρατικό Στρατό στο Γράμμο -Βίτσι και οι έλληνες αντάρτες μαζί με τους Σλαβομακεδόνες εγκαταλείπουν την χώρα. Το μακεδονικό έχει γίνει εσωτερικό πρόβλημα
για τη Γιουγκοσλαβία όπου οι ιθύνοντες επιδόθηκαν συστηματικά σε μια πολιτική πειθούς στους "μακεντοσκι" ότι αποτελούν αυθύπαρκτο έθνος ,
ιδιαίτερη αυτοτελή γλώσσα, ανεξάρτητη εκκλησία ,εθνικό όνομα και μια Μεγάλη Ιδέα.

Αναμφισβήτητα βγαίνει ένα Ιστορικό συμπέρασμα , ότι οι αμαρτίες των Κουκουέδων της δεκαετίας του '40 παιδεύουν όλους τους Έλληνες το ... 2008 !!!


Ένας Συνταξιούχος