Ανικανότητα η κοροϊδία;

Σας παραθέτω την ιστορία μου και τα συμπεράσματα δικά σας. Είμαι ένας από διακόσιους είκοσι ,σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ , ελαιοπαραγωγούς που δεν έχει ακόμη εισπράξει την κοινοτική ενίσχυση (ενιαία ελαιοκομικά δικαιώματα), που έχουν καταβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2007. Τα ελαιοκομικά δικαιώματα (επιδότηση) είχαν κανονικά καταβληθεί το έτος 2006 στον πατέρα μου , ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει , οπότε τον Μάιο του 2007 κατετέθησαν εμπρόθεσμα τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό δικαιολογητικά για την μεταβίβαση των ελαιοκομικών δικαιωμάτων στους κληρονόμους. Δεν υπήρξε καμία ένσταση από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε ως προς τον αριθμό των ελαιοδένδρων ούτε ως προς την στρεμματική έκταση (κατατέθηκαν ακριβή αντίγραφα της β ανάρτησης του εθνικού κτηματολογίου) ,ούτε ως προς το το ύψος της ενίσχυσης.

Μάλιστα τον Απρίλιο του 2008 έγινε επιτόπιος έλεγχος από γεωπόνο του οργανισμού και επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των στοιχείων. Η αρχική εξήγηση που μου δόθηκε (Φεβρουάριος 2008) ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα στο λογισμικό, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται λανθασμένα το ελαιοκομικό εκτάριο , κάτι που θα διορθώνετο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τον Απρίλιο του 2008 η αιτία άλλαξε και μετετράπη σε καθυστέρηση που αφορούσε την διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων με την ΑΤΕ , που διαχειρίζεται το κοινοτικά κονδύλια για το σκοπό αυτό

Τα δυσεπίλυτα επομένως προβλήματα που έπρεπε να επιλύσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ , σύμφωνα πάντα με τις επίσημες δικαιολογίες τους εδώ και δεκαπέντε μήνες είναι να μοιράσουν ένα Χ ποσόν σε τρία μέρη που το άθροισμά τους θα είναι το ποσόν της ενίσχυσης που κατέβαλε ο οργανισμός στον συχωρεμένο τον πατέρα μου, να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία διακοσίων είκοσι δικαιούχων με τα αντίστοιχα της ΑΤΕ και να βρουν τον αλγόριθμο (σχέση) που μετατρέπει τα στρέμματα σε εκτάρια !!!.

Απευθύνθηκα στον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ , τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, δημοσίευσα το πρόβλημά μου και σε άλλο blog αλλά μέχρι στιγμής και παρά την δημοσιοποίηση της ιστορίας μου , δεν έχω λάβει κάποια καινούργια δικαιολογία. Πληροφορούμαι ότι απειλείται περικοπή κοινοτικών ενισχύσεων λόγω προβλημάτων υπολογισμού του ενιαίου γεωγραφικού συστήματος(GPS), που έχει επιφορτιστεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Κατά την άποψή μου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επειδή η ιστορία αυτή θα έχει πολλά επεισόδια, και μη βρίσκοντας ανταπόκριση από κανένα υπεύθυνο παρά μόνο από μερικούς ανωνύμους σχολιαστές , καταφεύγω στην επίτροπο της EU αρμόδια για γεωργικές ενισχύσεις ζητώντας να επέμβει και να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά μου.

Οσον αφορά τον τίτλο δεν έχω πλέον κανένα ενδοιασμό.

Ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο.

ΑΚΡΑΙΟΣ