Πάπια Πεκίνου και πάπιες Αθηνών

Δέκα και σήμερα. Τα μαθήματα κινέζικων δίνουν και παίρνουν, τα ταξιδιωτικά πακέτα ξεκινούν από τιμές της τάξεως των 4000 ευρώ και χαρακτηρίζονται ως “λογικές”, η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Κίνας δεν βρίσκεται σε καθόλου ικανοποιητικά επίπεδα από πλευράς μόλυνσης και όσο πλησιάζει η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο, τόσο δεν μπορώ ν’ αντισταθώ στον πειρασμό να συνδέσω την πάπια, αυτό το “αστείο” οικιακό πτηνό, με τους πολιτικούς μας.
Κι ενώ στο Πεκίνο η πάπια, μετατρέπεται στη γνωστή τοις πάσι τέρψιν του ουρανίσκου, τους ποιούντες την πάπια έλληνες πολιτικούς, όσον αφορά στα προβλήματά μας (ανεργία, πείνα, ακρίβεια, ανύπαρκτη κοινωνική πρόνοια) τους τρώμε καθημερινά στη μάπα και κάθε άλλο παρά τέρψιν αποκομίζουμε.
Όμως ως γνωστόν κράζει καλύτερα όποιος κράζει τελευταίος!
Ας τους αφήσουμε λοιπόν να διασκεδάσουν στο μακρινό Πεκίνο (άλλωστε αυτοί πληρώνουν;) τρώγοντας γεμάτοι ικανοποίηση τις συναδέλφους τους τις πάπιες (αυθεντικές όμως αυτές) κι όταν έρθει η ώρα να ζητήσουν την ψήφο μας και μας πλησιάσουν όλο γλύκα λέγοντάς μας το γνωστό:
“Πα πα πα πα πα;”,
ας τους απαντήσουμε αυτό που τους αξίζει:
“Α πα πα πα πα!”

φουστανΕΛΛΑΣ