Περί Αλαζονείας

Καμαρώνουν οι αφελείς .
Κομπάζουν οι ανιστόρητοι.
Πανηγυρίζουν οι αμνήμονες.
Ο λόγος?
Το εκλογικό - μόλις προ εξαμήνου -5%, του ΣΥΡΙΖΑ , έγινε λέει, Δημοσκοπικά πάντα, 17 , 27 , ή , και -τι έχουν άλλωστε να χάσουν οι δημοσκόποι την τσόχα ή τα ραφτικά 37%....
Και στην συνέχεια σαν φουσκωμένοι διάνοι, λογαριάζουν σαν τον πασίγνωστο ήρωα του θεάτρου σκιών.
Τα δικά μου ΔΙΚΑ ΜΟΥ, τα δικά σας ΔΙΚΑ ΜΟΥ, τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, και , ω , του θαύματος, γίναμε ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ..., κι αέρα στα πανιά μας..
Καλά , οι σοβαροί άνθρωποι που ΥΠΑΡΧΟΥΝ σ' αυτόν τον χώρο, δεν τους μπουγελώνουν με κάνα κουβά κρύο νερό, μπας και συνέλθουν ?
Εγώ, για να τούς βοηθήσω, θα δεχτώ πως αυτές οι δημοσκοπήσεις απηχούν όχι μόνο την ΣΥΓΚΥΡΙΑ , αλλά ειδικά για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, είναι φερέγγυες και για το όποιο μέλλον διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
Ε, καί ?

Αυτό το εργο έχει ξαναπαιχτεί στην Ελληνική Πολιτική Σκηνή.
Το σωτήριο έτος 1958. Η τότε ΑΡΙΣΤΕΡΑ δηλαδή τό ΚΚΕ, η ΕΔΑ, και οι κάθε λογής συνεργαζόμενοι,, μέ ηγέτες κάποιους ονόματι ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ , ΚΥΡΚΟΣ , ΗΛΙΟΥ , ΓΛΕΖΟΣ , ΚΙΤΣΙΚΗΣ , ΙΜΒΡΙΩΤΗΣ , ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ κα αλλους ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ του κ. ΤΣΙΠΡΑ η του κ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ελαβε στις εκλογές εκεινες τό 25% περιπου του εκλογικου σώματος και εκλέγοντας 80 περίπου βουλευτές, κατέλαβε στη Βουλή, τά εδρανα τής ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ..
Μήπως θυμάται κάποιος από τους επηρμένους εγκεφάλους τής ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ τι ακολούθησε εκείνο τον θρίαμβο της τότε Αριστεράς? Να τους το θυμίσω εγώ.
Μία από τίς σκληρότερες δεξιές κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο, από τό 1958 εως τό 1961.
Ακολούθησαν οι εκλογές της ΒΙΑΣ τής ΝΟΘΕΙΑΣ αλλά για την Αριστερά και του ΑΙΜΑΤΟΣ, τό 1961.
Θρηνήσαμε τότε δύο δολοφονημένους Νεολαίους, ξεχασμένους πια από ΟΛΟΥΣ μας.
Ας τούς θυμηθουμε έστω και τώρα . ΒΕΛΔΕΛΜΙΡΗΣ ο ένας ΚΕΡΠΙΝΙΩΤΗΣ ο άλλος. Και στη συνέχεια, μ' ενα μικρό διάλειμμα, η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ , και εν τέλει η Φασιστικη Δικτατορία τής 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
Αν ισχύει η άποψη που συνήθως διατυπώνεται από τους πολιτικούς αναλυτές πως οι σωστές πολιτικές κρίνονται εκ τού αποτελέσματος, ας βγάλουν οι Ελληνες πολίτες τα συμπεράσματά τους . Και ιδιαίτερα ,
ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Πολίτες.