ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Το μέλλον των Πανεπιστημίων δεν εξασφαλίζεται με ξυλοδαρμούς πανεπιστημιακών δασκάλων, προπηλακισμούς και «απαλλοτριώσεις» καλπών………

Γράφει ο Dim kats

Με δεδομένη την υποβάθμιση της λειτουργίας των πανεπιστήμιων απόρροια του ευτελισμού οποιασδήποτε «κρατικώς παρεχομένης υπηρεσίας» θα περίμενε κανείς πως τα νιάτα της Ελλάδος , οι φοιτητές μας, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Κόντρα στην κοινή λογική τα «πολιτικά μαγαζάκια» της εκάστοτε κατευθυνόμενης νεολαίας ρυπαίνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τον ιερό χώρο του πανεπιστήμιου και πρακτικά εμποδίζουν την ανταλλαγή ιδεών, την παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής, ιδεολογίας και πρακτικής αλλά και την πρόοδο της επιστήμης.

Αγαπητοί «φοιτητοπατέρες μέλη των Κεντρικών Επιτρόπων των κομμάτων σας» κάντε μια βόλτα στα κρατικά πανεπιστήμια της Γερμανίας, Γιουγκοσλαβίας, Ιταλίας, Ισπανίας Αλβανίας, Γαλλίας, Ρωσίας κλπ και προβληματιστείτε δημιουργικά…..γιατί αυτοί και όχι εμείς?

Αν η «αιχμή του δόρατος» της Ελληνικής διανόησης, οι αυριανοί 'πνευματικοί μπροστάρηδες» του Ελληνικού λαού δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του «Πανεπιστημιακού Ασύλου» και προσβάλλουν τον ΝΟΜΟ, την ηθική την αλλά και την αξιοπρέπεια του κάθε σκεπτόμενου (….και φορολογούμενου) πολίτη τότε φοβούμαι πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Εμπρός παλικάρια μου….. ξεθεμελιώστε ότι απόμεινε από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο που σήμερα χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού.

Σπάστε, πυρπολείστε, μπογιατίστε, αναρτήστε σε νάιλον πανό τις κοινωνικές σας ανησυχίες, και κυρίως αναπαράγετε πιστά την «έκπτωση ιδεών» που η δική μου γενιά φρόντισε να σας κληροδοτήσει.

Η Ελληνική κοινωνία , όλοι μας δηλαδή, είναι υπεύθυνη στο σύνολο της για την σημερινή κατάσταση, μιας και έσπειρε «ανέμους διαφθοράς» και σήμερα θερίζει «θύελλα απαξίωσης».

Ανανεώνω το ραντεβού της Ελληνικής πραγματικότητας με τους μελλοντικούς πτυχιούχους στο προθάλαμο των γραφείων «αγράμματων και ανεπάγγελτων βουλευτών (2ης και 3ης γενιάς)» για εύρεση εργασίας με μοναδικό προσόν το ξευτελισμένο από του ίδιους πτυχίο και λίγα κουτσοαγγλικά.

Στους χθεσινούς «σπασίκλες των Πανελληνίων Εξετάσεων» και σημερινούς οργισμένους νεολαίους εύχομαι ολόψυχα Καλές σπουδές και Καλό πτυχίο.

Σε όλους τους υπόλοιπους σπουδαστές συνιστώ σκληρή δουλειά και συστηματική μελέτη με στόχο την «κοινωνική, πολιτική και επιστημονική αναζήτηση της γνώσης» έτσι ώστε αυτοί να πετύχουν εκεί που εμείς αποτύχαμε…………

Dim Kats