Τα…θύματα των παρεξηγημένων συμπτώσεων…!!!

Έτσι τα…βλέπω…!!!
Γράφει ο: gianniotis.gr

Ένα από αυτά, υπήρξα κι’ …εγώ…!!!

Ο τελευταίος θόρυβος που δημιούργησε ο ήδη τετελεσμένος γάμος των gay, καθώς και η καλά σχεδιασμένη δημοσιότητα που έλαβε αυτό το γεγονός, άφησε πίσω του τρικυμιώδη …απόνερα για να μη πω λασπόνερα, τα οποία κάποιοι εξ ημών, τα εξέλαβαν ως …πόσιμα ύδατα.

Στη λίστα αυτή, και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τοποθετώ πρώτο την αφεντιά μου.

Ουδέποτε αποδοκίμασα αλλά, και ούτε καταδίκασα την πράξη τους αυτή, σεβόμενος πάντα την ιδιαιτερότητά τους, για την οποία οι ίδιοι δεν έχουν καμία απολύτως προσωπική ευθύνη, αλλά ούτε και οφείλουν …λογαριασμό σε κανέναν.

Το μόνο που έκανα, – και με επιθετικό μάλιστα τρόπο – ήταν να καταδικάσω ίσως με τρόπο ανορθόδοξο, την προκλητική έως λυσσαλέα συμπεριφορά τους απέναντι στην κοινωνία, σε σημείο μάλιστα που όλοι εμείς οι υποτιθέμενοι…νορμάλ, να νοιώσουμε απέναντί τους σαν μειονότητα, και να βρεθούμε ως …εξαίρεση πλέον, αντιμέτωποι με έναν επιβεβαιωμένο και αλάνθαστο κανόνα.

Την απρόσωπη επικοινωνία μου με τους σχολιαστές, την αντιμετώπισα πάντα με φιλία και σεβασμό, χωρίς ποτέ να θίξω κανέναν, ούτε καν με υπονοούμενα.

Ουδέποτε εξέλαβα την ανωνυμία, ως εναλλακτική …ερμηνεία της ασυλίας.

Ένας φίλος επισκέπτης του καφενείου με το όνομα Ν. Αγγελίδης από Ίλιον Αττικής, σε κάποιο σχόλιό του και με αφορμή την ιδιότητά μου ως καθηγητού στρατιωτικών σχολών, με αγνές προθέσεις υποθέτω, ανέφερε ότι σ’ αυτές τις σχολές διδάσκουμε ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, σεβασμό και πειθαρχία.

Θα προσθέσω ότι διδάσκουμε και κανόνες δικαίου, ανθρωπίνων σχέσεων, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμπεριφορών, εξάλειψης ρατσισμού, ξενοφοβίας κ.λ.π., κάτι που σημαίνει ότι ουδέποτε θα καταπατούσα τις αξίες που μεταδίδω.

Το είδος της εργασίας μου, πιθανόν να με παρέσυρε άθελά μου σε υπερβολές, όσον αφορά την τοποθέτησή μου απέναντι στο επίμαχο θέμα των gay, και δεν έχω κανέναν απολύτως δισταγμό να ζητήσω δημοσίως συγνώμη απ’ όλους εκείνους που πίστεψαν, έστω και κατ’ ελάχιστο, ότι θα μπορούσα σκοπίμως στα κείμενά μου να προσδώσω μειωτικό χαρακτήρα για ανθρώπινες σχέσεις, που κινούνται σε υποκειμενικά πλαίσια προσωπικών επιλογών και ορίων.

Φιλικά και με εκτίμηση.

gianniotis.gr

Καλώς επανήλθες φίλε gianniotis στη παρέα μας. Το καφενείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε. Αντίθετες απόψεις συγκρούονται για να επιβιώσουν . Οι παρεξηγήσεις στην ημερήσια διάταξη γύρω μας , φυσικό επόμενο να συμβαίνουν και στα σχόλια του καφενείου. Αρκεί η διαφωνία να μην είναι κακόπιστη και η αντιπαράθεση να μην οδηγείται σε ατραπούς χυδαιότητας. Εγώ έχω πει και με την ευκαιρία να το ξαναπώ στο καφενείο μου θα ακούγονται όλες οι απόψεις , αρκεί να είναι σύμφωνες με το ήθος και το πολιτισμό που σιγά σιγά προσπαθούμε να καθιερώσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους θαμώνες του καφενείου που σχολιάζουν τα post που αναρτά το καφενεο , η παρουσία τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με κέφι την περιπέτεια μας στην blogοφαιρα

Ο καφετζής