Τζάμπα μάγκας και πάλι χθες το βράδυ ο Τατούλης

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρέθηκε για λίγη ώρα χθες το βράδυ η κυβερνώσα παράταξη, εξαιτίας της δημοσιοποιηθείσας και από του βήματος της Βουλής ριζικής διαφωνίας του κ. Π. Τατούλη ως προς το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. Η στάση του αυτή, σε συνδυασμό με την αιφνιδιαστική υποβολή πρότασης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, πυροδότησαν έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετατρέποντας τις σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε πραγματικό θρίλερ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι και ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκτακτη σύσκεψη, σε γραφείο της κυβερνητικής παράταξης στο Κοινοβούλιο, ετέθη ακόμα και θέμα διαγραφής του κ. Τατούλη, σε περίπτωση που είτε καταψήφιζε ή και αν απείχε από την ψηφοφορία. Επίσης διαμηνύθηκε ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η αρχή της κομματικής πειθαρχίας.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και αφού ακούστηκε το «ναι» του κ. Τατούλη όταν εκφωνήθηκε το όνομά του την ώρα της ψηφοφορίας, ο συναγερμός έληξε, ενώ τελικώς το Χωροταξικό υπερψηφίστηκε με 152 υπέρ και 136 κατά.

Τώρα πως είναι δυνατόν , ένας βουλευτής να κατηγορεί το νομοσχέδιο , να εκφράζει την ριζική διαφωνία του από το βήμα της βουλής και μετά από δέκα λεπτά να το υπερψηφίζει , αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν . Μην απορείτε κύριοι εθνοπατέρες ότι ο λαός δεν σας έχει σε καμία υπόληψη . Ακόμη δεν πιάσατε πάτο , κοντά είστε όμως.