Κύριοι της κυβέρνησης…και αποτύχατε και…προκαλείτε…


Έτσι τα…βλέπω…

Γράφει ο: gianniotis.gr

Δεν αναγνωρίζει "πολιτικές ευθύνες" η κυβέρνηση, όσον αφορά το διατροφικό σκάνδαλο, και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στους…επιστήμονες. Τάδε "έφη" κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το σκάνδαλο του… φυτικού Ουκρανικού ορυκτελαίου, ως "διαχρονικό".

Με αφορμή τα παραπάνω που προκαλούν γέλωτα, έχω να προσθέσω ότι, εκτός από προκλητικοί γίνεσθε και …γραφικοί, γιατί μας περνάτε τουλάχιστον για αφελείς.

Βέβαια ο λαός μας για την προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιεί και την καταλληλότερη λέξη, ωστόσο εγώ θα παραμείνω στον χαρακτηρισμό …"αφελείς". Και επειδή μέσα στους αφελείς, συμπεριλαμβάνομαι κι’ εγώ, έχω κάποιες απορίες, για τις οποίες είμαι προκαταβολικά σίγουρος, ότι θα δεν απαντηθούν.

Πριν μπω στις απορίες μου, καλό είναι να κάνω και μια παρατήρηση, όσο αφορά αυτές τις…υποτιθέμενες "ευθύνες". Αν δεν έχετε πολιτικές ευθύνες όπως λέτε, θα πρέπει σίγουρα να έχετε ή ποινικές ή αστικές ή τουλάχιστον…πειθαρχικές.

Αν παρ’ όλα αυτά νιώθετε πως καμία από τις παραπάνω δεν σας αγγίζει, τότε αυτοχαρακτηρίζεσθε ως …ανεύθυνοι, και κατά τον Ποινικό Κώδικα οι χαρακτηρισμένοι ως ανεύθυνοι, έχουν και το …ακαταλόγιστο.

Διαλέξτε και …πάρτε.

Όταν λέτε ότι οι ευθύνες ανήκουν στους "επιστήμονες", εννοείτε τους Ουκρανούς ότι μπέρδεψαν τα λάδια, ή τους Έλληνες που δεν μπόρεσαν να τα ξεχωρίσουν; Ευτυχώς για μας τους καταναλωτές δεν μας έστειλαν οι Ουκρανοί…καμένα ορυκτέλαια και μας έστειλαν τα αυθεντικά.

Τώρα τι ρωτάω κι’ εγώ; Εσείς μέχρι στιγμής, δεν μπορέσατε ούτε να τα εντοπίσετε, αλλά ούτε και να τα αποσύρετε. Το αντίστοιχο πρόβλημα στην Ιταλία, αντιμετωπίστηκε σε τρεις μέρες.

Μήπως οι Ιταλοί έχουν άλλου είδους επιστήμονες ή άλλου είδους πολιτικούς;

Τουλάχιστον εντοπίσατε το χρονικό διάστημα, για το πότε και από πού μπήκε στη χώρα μας αυτή η "τερατώδης" παρτίδα του ορυκτελαίου; Έχω βάσιμες υποψίες να πιστεύω ότι πρέπει να μας ήρθε, όταν εμείς ήμασταν "απασχολημένοι" με την …Ζαχοπουλιάδα, και τα εκατομμύρια ευρώ του Θέμου.

Στο ίδιο κυβερνητικό "απολογητικό παραλήρημα",… συνέλαβα και κάτι άλλο, που ομολογώ ότι δεν μου άρεσε καθόλου. Ειπώθηκε συγκεκριμένα ότι:

"Με αφορμή την ολοένα και συνεχώς ανοδική πορεία του πετρελαίου, οι …κερδοσκόποι θα επιχειρήσουν να ανεβάσουν τις τιμές των προϊόντων". Κι’ άλλο;

Μήπως την αύξηση των τιμών την έχετε εσείς κατά νου, και προσπαθείτε να την ρίξετε στους κερδοσκόπους, προδιαθέτοντάς μας αρνητικά προς αυτούς;

Καλά, ούτε τους …κερδοσκόπους μπορείτε να εντοπίσετε;

Τουλάχιστον γνωρίζετε τα μητρώα των Ελληνικών επιχειρήσεων που προμηθεύουν την αγορά με προϊόντα; Ευθέως σας λέω πως όχι, διότι αν τα γνωρίζατε, δεν θα κάνατε λόγο περί αόριστων καρτέλ.

Και κάτι ακόμα. Μη χρησιμοποιείτε στο λεξιλόγιό σας την λέξη "καρτέλ".

Προσπαθήστε να την αποφεύγετε όσο μπορείτε, διότι το άκουσμά της μας παραπέμπει αλλού.

Η λέξη Καρτέλ, λοιπόν προέρχεται από το Γαλλικό Cartel και το Ιταλικό Cartello. Πρόκειται για κρυφή μορφή μονοπωλίων διαφόρων προϊόντων. Ανεξάρτητες επιχειρήσεις εμπορίας με σκοπό την εγκαθίδρυση ελέγχου πάνω στην αγορά ορισμένου εμπορεύματος (κυρίως ναρκωτικών), την αύξηση των τιμών αυτού του εμπορεύματος και την εξασφάλιση μονοπωλιακά υψηλών ποσοστών κέρδους.

Δικές σας οι επιλογές…

gianniotis.gr