Στην Ελλάδα βρέθηκε λάδι με ορυκτέλαιο . Και μη χειρότερα

Γράφει ο ΣΗΚΑΤ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εισαγωγή και διάθεση σπορέλαιου μολυσμένου με ορυκτέλαιο διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο κ. Παναγιώτης Πούλιος έδωσε αυτεπαγγέλτως εντολή σε εισαγγελέα να διερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς και αν υφίστανται αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του κώδικα περί τροφίμων.
Ποσότητα του ύποπτου ηλιέλαιου έφτασαν μεταξύ άλλων στην εταιρεία Μινέρβα, η οποία προχώρησε σε ανάκληση παρτίδων ηλιέλαιου, καθώς και στην Ελαΐς, η οποία διαβεβαίωσε για την ασφάλεια των προϊόντων της.
Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, το ουκρανικό ηλιέλαιο έφτασε στην Ελλάδα μέσω της Ελβετίας και παρελήφθη από δύο ελληνικές επιχειρήσεις διακίνησης, τις Αγροτική ΑΕ και Μάνος ΑΕ.
Σε ότι αφορά στην επιβεβαιωμένα επιμολυσμένη ποσότητα των 1.182 τόνων, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε ότι διακινήθηκε σε 15 επιχειρήσεις. Μέρος της ποσότητας αυτής εκτιμάται ότι έχει ήδη διατεθεί σε καταναλωτές.
Καλά αυτοί μας έλεγαν τόσο καιρό να προτιμάμε το επώνυμο ελαιόλαδο που περνά από χίλιους ελεγχους κλπ κλπ τώρα τι έγινε ? έχω την εντύπωση πως πρέπει να προτιμώ το ελαιόλαδο που παίρνω από τον ξάδερφο του κουμπάρου του.... τον μπατζανάκη