Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «νονά» του TurkAegean


 Μία από τις μεγαλύτερες αθλιότητες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αληθής (ή προσποιητή) αμέλειά της να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει της την τουρκική πρόκληση της κατοχύρωσης του ονόματος «Turkaegean», που μεταφράζεται ως «Τουρκαιγαίο».

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Πίσω από αυτή την ονομασία διακρίνονται σαφώς οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στην ελληνική θάλασσα και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της.

Η ανθελληνική καμπάνια της Τουρκίας αυτή την περίοδο συνεχίζεται με αφορμή την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, η οποία άρχισε στις 21 και ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου. Οι πρεσβείες και τα προξενεία της Τουρκίας σε όλον τον πλανήτη κάνουν εκδηλώσεις γι’ αυτή την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας κατά κόρον τον όρο «Turkaegean». Αυτό είτε το αναρτούν ως hashtag (σύνθημα) στις διαδικτυακές αναρτήσεις τους είτε με ευθείες αναφορές στα βίντεο που τις συνοδεύουν!

Ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την ανεξήγητη και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς τους Τούρκους, όταν κατοχύρωναν τον όρο «Turkaegean», είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να τον αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση και να τον θέσει στο περιθώριο, τον αντάμειψε διατηρώντας τον στο υπουργικό συμβούλιο μέχρι σήμερα. Μετά το υπουργείο Ανάπτυξης ανέλαβε εκείνο της Εργασίας και στη συνέχεια το Υγείας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πάγια τακτική του, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να λαμβάνει δημοσιότητα το ζήτημα, προσπάθησε να κάνει ό,τι έκανε αργότερα και για τη μαζική δολοφονία Τέμπη∙ να ρίξει την ευθύνη σε άλλους, σε υπαλλήλους της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου 2022 είχε δηλώσει: «Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και, βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν, αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα».

Οι δύο «νονοί» του TurkAegean

Οι Τούρκοι διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζουν την καμπάνια. Και ο στόχος τους δεν είναι μόνο η πρόσκαιρη προσέλκυση του ενδιαφέροντος ξένων τουριστών, αλλά η εμπέδωση στις συνειδήσεις όσων δεν γνωρίζουν Ιστορία και Διεθνές Δίκαιο (και δυστυχώς αυτοί πλειοψηφούν) ότι το Αιγαίο είναι… τουρκικό!

Και, παρά τα μισόλογα και τις δικαιολογίες που εκτόξευαν οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης για τη δεινή ήττα της χώρας στην υπόθεση «Turkaegean», οι Έλληνες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το ποιος, τελικά, ευθυνόταν για ό,τι συνέβη και -το σημαντικότερο- ποιες ήταν οι ενέργειες της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει αυτό το τουρκικό τερτίπι.

Η ένοχη σιωπή επικρατεί όποτε δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα…

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny