Έλληνας διασώστης ΕΚΑΒ στην Τουρκία: Τα κτήρια είναι πεσμένα χαρτόκουτα το ένα πάνω στο άλλο

 
Eγκλωβισμένους στα συντρίμμια των κτηρίων που κατέρρευσαν μετά τους σεισμούς ψάχνει στην Τουρκία και ο Σωκράτης Δούκας, επικεφαλής της ελληνικής ομάδας του ΕΚΑΒ που αποτελείται από δύο γιατρούς, τρεις διασώστες, και ομάδα της ΕΜΑΚ. Ο κ. Δούκας βρίσκεται στην περιοχή Χατάι της Αντιόχειας.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη εικόνα, μια τέτοια καταστροφή δημιουργεί ατελείωτο χάος. Θα γίνουν προσπάθειες από εμάς και απ όλους τους συμμετέχοντες, είμαστε από τις πρώτες αποστολές που φτάσαμε στην Τουρκία. Θα μας υποδείξουν σημεία. Η πρώτη ομάδα επιχειρεί ήδη, και μοιραζόμαστε σε βάρδιες για να καλύψουμε όλο το 24ωρο γιατί αυτό δε θα σταματήσει ούτε μια στιγμή» σημείωσε στους «Αταίριαστους»...

«Τα κτήρια είναι πεσμένα χαρτόκουτα το ένα πάνω στο άλλο, δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό στη ζωή μου, πρωτοφανείς εικόνες, είναι μια βιβλική καταστροφή». «Μιλάμε» πρόσθεσε, «για 34.000 τραυματίες, πολλοί δε θα τα καταφέρουν… Θα είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές».

« Έχει κρύο ακόμα, και τώρα που έχει ήλιο, το βράδυ το κρύο είναι πολύ» πρόσθεσε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία.