«Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες...


 ...θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες»...

ΒΙΝΤΕΟ

«Μόλις απαντήσετε για ποιον λόγο παρακολουθούσατε το μισό υπουργικό συμβούλιο, τους πολιτικούς αντιπάλους, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σας υπόσχομαι ότι θα γυρίσουμε στις ψηφοφορίες του νομοθετικού έργου». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από... το βήμα της Βουλής, προκαλώντας για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι τα πειστήρια του εγκλήματος δεν είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν από την ΑΔΑΕ, αλλά βρίσκονται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στις αντλίες στα πρατήρια βενζίνης και στους λογαριασμούς του ρεύματος. «Για να επιβληθεί η αναδιανομή πλούτου χρειάζονταν και άθλια μέσα» σχολίασε. 

Ο Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει την πατριδοκαπηλεία και να αφήσει έξω από την αρένα της μικροκομματικής εκμετάλλευσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παριστάνει τον «μοναδικό πατριώτη» και χαρακτηρίζει μειοδότες τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Κάλεσε παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην δίνει πολλές υποσχέσεις για το 2024, όπως το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, διότι δεν θα βρίσκεται τότε στη θέση του πρωθυπουργού.

Σε σχέση δε με τα σχόλια του Κυρ. Μητσοτάκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για το εκλογικό φρένο στην κάθοδο του μορφώματος Κασιδιάρη, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ΝΔ ήταν χέρι – χέρι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με όσους θέλει να αποκλείσει τώρα από την κοινοβουλευτική διαδικασία...