Εισαγγελική παρέμβαση για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την Νικολάου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...


Στο ζήτημα με τη ζημιά ύψους 2 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτική, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, επανέρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση ύστερα από τη... σημερινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται σε συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ για αγορά διώροφου ακινήτου 551τ.μ. (με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ.) από τη Σοφία Νικολάου στην ακριβή περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, τον Νοέμβριο του 2021, λίγους μήνες μετά τις αναθέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και τις εκτιμήσεις μεσιτών, που επικαλέστηκε ο κ. Πολάκης, η πραγματική αξία της μονοκατοικίας φτάνει το ποσό των 1.500.000 ευρώ.

«Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης ζητώντας άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Πολάκης.

Στο μεταξύ η υποψηφιότητά της κ. Νικολάου, την οποία είχε ανακοινώσει πέρσι ο πρωθυπουργός, παραμένει στον αέρα, έπειτα από τα ήξεις αφίξεις από το Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άφησε τελικά προ ημερών ακάλυπτη σε μια προσπάθεια να την αδειάσουν από το κόμμα αφού δεν είναι δυνατόν να την καλύψουν.

Ο κ. Πολάκης αντικαστάθηκε από τον κ. Ραγκούση στον Τομέα Διαφάνειας του κόμματος αλλά επανήλθε στην υπόθεση Νικολάου για να προσθέσει τα παραπάνω στοιχεία, σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής, που είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή.

Ο πρώην υπουργός βρίσκεται σε τροχιά Σύγκρουσης με την Κουμουνδούρου, μετά από χθεσινές δηλώσεις του με τις οποίες στοχοποιούσε δημοσιογράφους και δικαστικούς λειτουργούς.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε σήμερα πως κάτι τέτοιο είναι αντίθετο «με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών» και διατυπώθηκε με τρόπο «πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Ωστόσο, σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη, υπογράμμισε πως οι πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής...

efsyn.gr