Εξηγήσεις για Φλώρο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και στο φόντο... Καλογρίτσας...


 Την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση υποκλίθηκε-κατά την Κουμουνδούρου- κανονικότατα στην έκπτωτη βασιλεία προχώρησε συγχρόνως μέσω... συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ και στην ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που παρακολουθείτο από την ΕΥΠ σύμφωνα και με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Documento.

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιμένει για εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί απαντήσεων στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα επέλεξε να θέσει ερωτήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας να μάθει εάν δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Φλώρου. «Όσο δεν τα διαψεύδουν και καθυστερούν τα επιβεβαιώνουν» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου εκτιμώντας πως το γεγονός ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν προσφέρει στην ΑΔΑΕ για να ερευνήσει την υπόθεσή του «ενισχύει την όποια σκιά ενοχής υπάρχει».

Μάλιστα απαντώντας στον κ. Οικονόμου η κ. Τσαπανίδου τον κάλεσε αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να απαντήσει στο ερώτημα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και την στρατιωτική ηγεσία. «Ναι ή όχι, κι αν ναι, γιατί;» επέμεινε η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει πως ενδεχομένως ο κ. Φλώρος να εκβιάζεται με βάση τις παρακολουθήσεις από την ίδια την κυβέρνηση για όσα ακριβώς αποκαλύπτουν τα δημοσιεύματα σε σχέση με την παρακολούθησή του. 

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που σύμφωνα με το ieidiseis ο επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος δέχτηκε πιέσεις να ξεκινήσει έρευνα για τα όσα ισχυρίστηκε η γραμματέας -ψευδομάρτυρας όπως χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- του επιχειρηματία Καλογρίτσα, στο Ειδικό Δικαστήριο περί φακέλων και βαλιτσών που έφευγαν προς το κόμμα. Σημειωτέον πως ο Νίκος Παππάς καταθέτει σήμερα το πρωί μήνυση κατά της συγκεκριμένης μάρτυρος, ενώ έχει προϊδεάσει πως έπονται αγωγές και για όσα μέσα ενημέρωσης δεν αποκαταστήσουν τα γεγονότα, δηλαδή ότι η ίδια η γραμματέας διευκρίνισε μέσω του συνηγόρου Καλογρίτσα, Ανδρέα Λοβέρδου ότι ποτέ δεν είπε ότι μέσω του πρώην υπουργού έφευγαν χρήματα στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις για να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας ότι «δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια». Κατά την Κουμουνδούρου το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο με την ψευδομάρτυρα γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και επιπλέον αποκαλύπτει τις άθλιες μεθόδους που είναι ικανός να επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά, προκειμένου να συμψηφίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους Πάτσηδες, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, όλα όσα προκαλούν τη δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr