Ο Ερντογάν «καρφώνει» τον Σολτς ότι θέλει να τα βρει με τον Πούτιν!

 
Ο Όλαφ Σολτς προσπαθεί να τα βρει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του η χώρα του να αφήσει πίσω της την ενεργειακή κρίση, εν όψει του ιδιαίτερα απειλητικού φετινού χειμώνα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει σε ανάρτησή το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται σχετική δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο κανάλι A-Haber, ο Ερντογάν δήλωσε πως «η διπλωματία των ηγετών είναι κρίσιμη για την επίλυση προβλημάτων. Ακόμη και ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς πήρε μια εντελώς διαφορετική θέση για τον Πούτιν πριν από ένα μήνα και τώρα άλλαξε τη θέση του για τη Ρωσία, υποστηρίζοντας την αναζήτηση μιας κοινής γλώσσας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη τους, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει πως βγήκαν κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα. Προφανώς, ο Γερμανός καγκελάριος έχει συνειδητοποιήσει ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να υποκύψει στις πιέσεις των υπολοίπων ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το φλέγον ζήτημα του πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου και προσπαθεί να ξαναρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο.