Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Βουλγαρία: Κατέγραψε τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο λόγω του κλίματος στην ΕΕ το 2020


Το 2020 η Βουλγαρία ήταν το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις μικρότερες οικονομικές απώλειες ανά κάτοικο λόγω του κλίματος, με 0,7 ευρώ (συνολικά, λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ) και ακολούθησαν η Σλοβενία και η Σλοβακία, με 4 ευρώ απώλειες ανά κάτοικο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τα οποία αναδημοσίευσε η Eurostat τη Δευτέρα.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Ελλάδα απώλεσε 91 ευρώ ανά κάτοικο και ακολούθησαν η Γαλλία (62 ευρώ) και η Ιρλανδία (42 ευρώ). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος υπολογίζεται στα 27,1 ευρώ ανά κάτοικο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και άλλα γεγονότα που συνδέονται με το κλίμα οδήγησαν σε οικονομικές απώλειες άνω των 145 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ την περασμένη δεκαετία. Οι οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος αυξάνονταν κατά σχεδόν 2% ετησίως την περίοδο αυτήν.

Το 2020, οι συνολικές οικονομικές απώλειες λόγω του κλίματος ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν το 2017, στα 27,9 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες σε σύγκριση με το 2020, λόγω της ξηρασίας και των πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τους καύσωνες. Οι χαμηλότερες απώλειες, 3,7 δισ. ευρώ, παρατηρήθηκαν το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.