«Ξηλώνει» τον υφυπουργό Άμυνάς του ο Πούτιν...


 Σε ανακατατάξεις στα ανώτατα κλιμάκια του επιτελείου του φαίνεται να προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω των στρατιωτικών πληγμάτων που δέχθηκε η Ρωσία στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, και λίγες μέρες μετά την εντολή μερικής επιστράτευσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε... σήμερα ότι αντικαθιστά τον επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, με τη Μόσχα να επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της σε έναν πόλεμο που κάθε άλλο παρά ιδανικός είναι για αυτή στη συγκεκριμένη συγκυρία...

Ο στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Άμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», ανέφερε το υπουργείο, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Τη θέση του Μπουλγκάκοφ  θα αναλάβει ο συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Ο 60χρονος Μιζίντσεφ, που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας, «αναβαθμίζεται» έτσι στη θέση του υφυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Μιζίντσεφ ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στο ρωσικό γενικό επιτελείο στρατού. Μάλιστα, είναι ένα από τα κεντρικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε κορυφαίο επίπεδο με αποτέλεσμα να του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση. Είχε κεντρικό ρόλο στην πολιορκία της Μαριούπολης, την περασμένη άνοιξη.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις αδυναμίες της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης εντοπίζουν ένα ευάλωτο σημείο στον τομέα της στρατιωτικής επιμελητείας -υπεύθυνος για αυτή είναι ο εκάστοτε υφυπουργός Άμυνας- από την αρχή του πολέμου, κάτι που από ότι φαίνεται διαπίστωσε και το Κρεμλίνο για να προχωρήσει σε αυτή τη «μεταρρύθμιση».